Crazy Rich Asians

Igår kväll bestämde vi oss för att se en romcom på någon av alla dessa streamingtjäsnter vi har. Jag googlade lite och kom fram till att "Crazy Rich Asians" föreföll vara en utmärkt film enligt recensenterna.
 
Filmen handlar om en väldigt rik kille från Singapore som bor i New York. Där har han träffat en framgångsrik tjej från enkla förhållanden som han inte har berättat för att han är väldigt rik. De bjuds sedan på ett bröllop till Singapore och han måste berätta allt om sin bakgrund och det blir en del förvecklingar gällande att hon inte duger för att hon är amerikansk kines, från sämre förhållanden och massa annat tjafs.
 
Jag tänkte att det kunde vara kul med en romcom som inte utspelar sig i USA. Där hade jag dock fel, hela filmen är väldigt amerikansk, vilket blir konstigt i förhållande till var den utspelar sig. Alla är jättesnygga och typ samtliga som ska verka vara från Singapore, vilket jag tror ingen av skådisarna är, framstår som idioter. Det blir rätt jobbigt att titta på. Jag är ju inte heller från Singapore, eller från kinesisk bakgrund, och det är möjligt att mycket är mer träffande än vad jag förstår, men för mig blev upplevelsen en film utan charm som bara är gjord för att verka vara inkluderande och locka en viss form av publik. Min bedömning är dock att det snarare måste ha blivit tvärtom.
 
Många av skådisarna är dock bra och som romcom är filmen varken sämre eller bättre än många andra, något mer intressant med anledning av den utspelar sig i Singapore, men de höga betygen kan, precis som med mycket från Marvel, bara bero på att det är fint att ge höga betyg till något som ger sken av att ha inkluderande ambitioner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0