Ett för minnet

Nu har jag sett klart den utmärkta serien "Historiens bästa lögner". Det här med bästa lögner, vet jag inte, för det låter positivt. Serien handlar snarare om jävliga lögner som har fungerat hyggligt, typ Watergate osv. Det är svårt att inte bli förbannad när de tar upp massförstörelsevapnen i Irak eller de döda barnen i kuvöserna i Kuwait. Det avsnitt som jag dock blev mest irriterad på, vilket i och för sig är märkligt i förhållande till de andra avsnitten, var det om det ljugande äcklet Lance Armostrong. Det här med att göra vad som helst för sin egen vinning stör mig något så jävligt. Det finns mycket att säga om den här serien, men den är väldigt bra och intressant och säkert omvälvande för många.
 
Jag såg även en dokumentär om Auschwitz. Den var lika vidrig som alla andra dokumentärer om Auschwitz, men inget direkt nytt som fastnade. Något morbitt, men jag undrar hur de bar kropparna från gaskamrarna till ungnarna?
 
Det blev även en dokumentär om Eva Braun också. Det jag tar med mig därifrån var att hon gjorde två självmordsförsök för att få Hitlers uppmärksamhet. Låter inte helt friskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0