Montalbano

De senaste två dagarna har vi sett de två första filmerna med Kommissarie Montalbano. Det är verkligen inte jättebra. Ganska grynigt foto, vilket säkert beror på att de första filmerna är från 1999, men även halvdåligt rakt över. Jag tror även det är en del dubbade skådespelare med som i Beck. Det finns dock en charm i de här första två filmerna som gör att jag ändå uppskattat dem. Det är även rätt skönt att se något helt opretentiöst.
 
Annars har väl slutet på veckan varit lika tragisk som vanligt numera. Mord i Almedalen där efterspelet tyvärr för många främst handlar om de själva och deras tidigare ställning till nazism. Nu förefaller mordet inte ha just någonting med nazism att göra, men det verkar ointressant för många som främst vill framhäva sig själva. Det är viktigt att hålla isär när det är en ideologi som gör att en person utför något hemskt och när en person som av någon anledning haft med en ideologi att göra utför något hemskt, men som inte har med ideologin att göra. Det jag försöker få fram är att det inte är ovanligt att sjuka individer söker sig till tydliga ideologier för att få ordning på sitt mående, men det behöver därför inte betyda att det är ideologin som gör att de utför något hemskt utan snarare deras mentala tillstånd.
 
Jag känner även att uppmärksamheten här, om än inte alls konstigt, blir provocerande stor i jämförelse med alla andra mord som sker varje vecka i det här landet. Det är nog ett och annat brottsoffer som kan ha synpunkter på det. 
 
En annan sak är mordet på Shinzo Abe. Jag har verkligen ingen koll på hans politiska gärning och var han stod i olika frågor, men i min värld var han en mycket känd och respekterad politiker. Nu kanske jag har missat något, men det här mordet förefaller få ganska lite uppmärksamhet vilket förvånar mig. Det är förvisso långt bort, men det var länge sedan en politiker av den digniteten mördades på öppen gata av vad jag kan minnas.
 
I all tragik verkar far min ändå vara förhållandevis frisk, vilket glädjer mig något enormt, och jag tror den här dagen kommer bli mycket trevlig :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0