Caravaggio

Nu är den rätt dyra bilen tillbakalämnad till Leasy's. En liten Fiat 500. Smidig bil, men inte speciellt rolig att köra, vilket förvisso kan bero på motorkraften :-). Att den blev dyr berodde säkert på halft onödiga försäkringar osv, men på något sätt känns det skönt att inte ha någon direkt självrisk osv. Det är trots allt rätt stor skillnad på trafiken här och i Sverige. När vi lämnade tillbaka bilen tyckte de att den var lite smutsig, vilket var lite roande :-).
 
På vägen hem gick vi förbi kyrkan San Luigi dei Francesi, så att jag äntligen fick gå in och se målningarna av Caravaggio där. Tredje gången gillt så att säga. Idag är det inte heller riktigt lika varmt som tidigare dagar, så det gick åter att knalla runt i Rom utan större problem med värmen.
Matteus Kallelse är nog den mest kända av de tre målningarna av Caravaggio som finns i Contarelli-kapellet i San Luigi dei Francesi. Den här målningen blev klar 1600. I min värld är det fascinerande att en nu 400 år senare fortfarande kan se målningen, och det helt gratis (förvisso kostade det en euro för att få den upplyst).
 
Det är nog den sightseeingen jag kommer hinna och orka med under det här besöket till Italien. Ikväll blir det middag och imorgon åker jag tillbaka till Sverige om inte SAS gått i konkurs. Sedan fattas det ett namn på biljetten, men jag hoppas att det inte är någon som märker det :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0