En riktig heldag i London

Vi fick tag i biljetter till musikalen "Get Up, Stand Up! - The Bob Marley Musical". Det är en app där en kan få tag i osålda biljetter billigt samma dag som musikalen spelas, men mer om det senare.
 
Det blev en heldag igår kan en säga, det låter lite konstigt, men jag ska förklara. Efter att vi gått ut en tid efter att jag skrev det förra inlägget var vi inte tillbaka på hotellet förrän sent på kvällen.
 
Vi började dagen med att besöka Holland Park som ligger i närheten av hotellet. Det var väl ingen otrolig upplevelse, men det fanns en holländsk trädgård med lite blommor och en helt ok japansk trädgård att knalla runt i. Egentligen inget att skriva hem om, men men... :-).
 
Efteråt mötte vi upp en kompis till Valle på Kensington High Street, och hon tog oss med till en hel del intressanta platser i Kensington. Först gick vi in i södra delen av Hyde Park och kikade lite på Kensington Palace, som jag inte sett förut, eller inte förstått att det varit Kensington Palace :-). Vi matade också några oblyga ekorrar med jordnötter. Inget som verkar välkomnande av parkförvaltningen, men som var mysigt :-). Det var även rätt fint där vi matade ekorrarna. Tidigare har jag inte upplevt Hyde Park som speciellt fint, men just där var det lummigt och härligt.
Matar ekorre :-).
 
Sedan gick vi ned förbi Royal Albert Hall mot South Kensington för japansk lunch på "Tombo". Det blev pokebowls och te och glass med matcha. Det senare är nog en aning överskattat, men ändå en intressant smak. Jag är som synes lite ambivalent inställd till matcha :-).
 
Mätta och belåtna tog vi bussen upp till Portobello Road, som jag ialf gått förbi tidigare, och säkert även gått lite på, men främst blivit irriterad på alla människor och sedan gått därifrån. Den känslan hade jag även nu, men det var ändå ett par sakar från filmen "Notting Hill" som jag önskade att se. Det blev därför några bilder på den "blå dörren" och på bokaffären, vilken det nu är? Det förefaller vara två olika ställen som blandas ihop gällande det senare.
Det här ska vara den dörr som blev populär med anledning av filmen "Notting Hill", och det ser ut som att någon blivit lite trött på alla turister enligt texten till höger :-).
 
I övrigt är mycket runt Portobello Road mysigt med hus i olika färger, men i stort är det ingen plats som tilltalar mig med mänger av människor och försäljning av diverse skräp.
 
Efter en middag bestående av kyckling på "Nando's" var det sedan dags för dagens stora begivenhet, musikalen. Den var på "Lyric Theatre" och höll väl på ett par timmar. Det var trevligt där inne och det gick att köpa med öl och vin in i salongen. Dessvärre satt det en svettig typ bredvid oss så det luktade illa under hela musikalen. Själva föreställningen var bra, men jag hade lite svårt att hänga med när de pratade eftersom de flesta pratade med jamaicansk dialekt. Hursomhelst en upplevelse och första gången som jag var på en professionell musikal :-).
Man fick inte ta några bilder under musikalen, så det får bli en bild från utsidan av "Lyric Theatre".
 
Efteråt blev det tuben hem för lite sömn.
 
Idag är tanken konsert och något mer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0