Fortsättning

...förutom en trevlig utsikt bjöd Montalcino på mängder av butiker med lokalt vin och andra delikatesser från området. En mysig liten ort.
 
Därefter bar det iväg till kvällens höjdpunkt, Pienza. I Pienza var utsikten minst lika bra som i Montalcino, men det var på något sätt lättare att njuta av den. Vi hade även en riktigt härlig middags-upplevelse på en liten osteria.
Det kändes nästan som att bakgrunden var fake här :-).
På den här snubbens osteria hade vi en härlig upplevelse. Osteria ska vara en form av väldigt hemtrevlig restaurang, vilket det verkligen var här. Det kändes lite som att det var en kompis som lagade maten till oss. Bra pris och trevlig plats också på ett litet torg.
 
På vägen tillbaka till boendet sedan blev det mycket Umberto Tozzi, Ricchi e Poveri och annan skön musik :-). Vi blev lite inspirerade av ägaren till osterian som spelade "Gloria" med Umberto Tozzi :-).
 
Gårdagen handlade främst om olika varma källor. På vägen till Bagno Vignoni stannade vi dock först i ett grönområde som föreföll vara väldigt populärt. Som svensk var det kanske inte överväldigande, men det verkade vara väldigt populärt här.
Förutom cypresserna har jag lite svårt att gå igång på den här naturen :-).
 
Jaja, det var Bagno Vignoni som vi var på väg till, och vi kom även fram. Bagno Vignoni är en liten by med varma källor. Jag antar att det är en del span osv där numera, men det är inget jag har kollat upp närmare.
Här var det varmt och bubbligt vatten, även om det inte var supervamt vatten, så kändes det att det kom från en varm källa. Vackert måste jag tillstå också.
Förutom en cappuccino och lite badande av fötter blev det inte så jättemycket mer i det lilla Bagno Vignoni, men det var väl värt ett besök :-).
 
Efter det här besöket delade vi upp oss, så att jag och Valle blev själva igen. Då åkte vi till en plats som överraskade mig mycket positivt, Bagni san Filippo. Här finns vattenfall, kalciumkarbonatavlagringar och varmt vatten att bada i, och det helt gratis. Väldigt vackert, och det gick även att kladda in sig i lera, vilket Valle givetvis gjorde :-).
Att det finns vin, olja och vackert landskap i Toscana var ju trevligt att uppleva, men knappast överraskande, däremot var det här något jag inte alls kände till med Toscana, alltså varma källor och bad :-).
 
På vägen tillbaka till Rom stannade vi även till på en gård för att köpa lite vin och ost. Osten var producerad på gården av den person som vi köpte av vilket alltid är trevligt. Vinet tror jag dock endast var från området. ...och ja, jag är för gårdsförsäljning av egen producerad alkohol även i Sverige :-). Jag tror att vi klarar av det :-).
 
Kortfattat var det väl det här vi hann med under våra dagar i Toscana. Sammantaget var upplevelsen bättre än jag hade förväntat mig. Toscana levde verkligen upp till förväntningarna. Jag hade gärna stannat lite länge och prövat lite mer vin osv, men det får bli en annan gång :-).
 
Idag blir det Fregene och lite bad vad det verkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0