Gårdagen

Det här inlägget kommer allra främst handla om gårdagen, trots att idag redan har hänt, men jag orkar inte skriva så mycket :-).
 
Vi började dagen med en engelsk frukost på ett ställe här nära hotellet. Valle åt förvisso något semi-vegetariskt, men jag körde all in med korv, bacon, bönor med mera :-). Säga vad man vill om det, men man blir inte hungrig på ett tag ialf :-).
 
Dagen var sedan en form av väntan inför kvällens stora begivenhet gällande konsert med Red Hot Chili Peppers. Det blev därmed inget under dagen som kunde bli tidsslukande eftersom vi ville vara i god tid till konserten osv.
 
Vi hann dock med ett besök till restaurangen "Itsu" vid Piccadilly som blev känd för mig med anledning av polonium-förgiftningen av Litvinenko 2006. Som jag förstår det var det inte där han blev förgiftad, men restaurangen fick ialf stänga ett tag och saneras med anledning av att det hittades polonium på platsen. Själva hotellet där Litvinenko blev förgiftad hann vi dock inte med att se den här gången. Jag bör kanske tillägga att det här inte var Valles idé att gå och kika på :-).
 
Nöjda med det tog vi oss vidare till Shoreditch och käkade vietnamesisk mat och gick runt på det stressiga Brick Lane. Jag var inte så imponerad av Shoreditch senast jag var där, och jag blev inte mycket mer imponerad nu heller. Det känns bara rörigt, smutsigt och nästan lite barnsligt. Jag kan säkert ändra mig, men hittills är jag inte betagen av området.
Brick Lane i Shoreditch.
 
Sedan var det dags för oss att ta oss till West Hams hemmaarena "London Stadium" för att se Red Hot Chili Peppers. Det var inga problem att ta sig dit och smidigt att ta sig in på arenan. Jag blev direkt något fascinerad över vad mycket alkohol alla drack. Det var ölglas i plast som måste ha haft ett innehåll på ungefär en liter som många drack ur. Det var ju faktiskt söndag, förvisso i semestertider, men jag blev ändå som sagt lite fascinerad :-). Jag upplever det lugnare i Sverige, och ofta serveras det bara mellanöl i Sverige på stora konserter.
 
Vi hade sittplatser högt upp långt ifrån scenen, så vi såg inte så bra därifrån. Det hängde även ned några högtalare i vägen för sikten. Det gjorde att Valentina till slut gav upp och försökte ta sig in på ståplats, vilket hon även lyckades med, men när jag försökte mig på samma bedrift några minuter senare blev jag stoppad :-). Vi såg dock ändå de sista låtarna ståendes precis vid nedgången till ståplats och där såg vi rätt bra.
 
Det var lite synd att vara så långt ifrån scenen, men i övrigt var det en väldigt bra konsert. Red Hot Chili Peppers var underhållande på scen och både sång och ljud var utmärkt. Något som var lite roande var att ASAP Rocky var förband. Jag kunde aldrig gissa att jag skulle se honom live :-).
Inte helt nära tyvärr, men det var ändå bra!
 
Jag vet inte hur mycket folk det var på konserten, men arenan har en kapacitet på 60 000 personer, och nu med alla på ståplats bör det ha varit minst så mycket folk, sannolikt fler. Jag var därmed orolig för att det skulle ta en evighet att ta sig tillbaka till hotellet, men det gick väldigt bra förutom lite rumpknuffande på tunnelbanan. Jag blev imponerad av hur smidigt det gick.
 
Imorgon åker vi tillbaka hem, och vad som vi gjort idag, som är rätt mycket, skriver jag förhoppningsvis om imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0