Tillbaka från Toscana

Nu är vi tillbaka i Rom igen efter att ha suttit i bilköer för att komma hem från Toscana. Jag tror inte köerna berodde på några olyckor, det var nog bara många som skulle hem efter långhelg.
 
Fredagsmiddagen inmundigades i Murlo på någon form av byfest med det roliga namnet M.I.L.F. Det var grillad mat och live-band samt långbord. Riktigt bra stämning. Jag vet inte om jag upplever det fel, men mindre orter i Italien får mig ofta att tänka tillbaka på ett kanske förlorat Sverige. Alltså de här "festerna" som var i Hallsberg när jag var liten vid valborg, skyltsöndag osv. Då kändes det som att hela "stan" kom och firade och minglade. Det kanske är så fortfarande, men jag inbillar mig att det inte är på samma sätt längre, men vilket jag upplever att det fortfarande är i Italien. Jag har som sagt kanske fel, men det känns inte så...
Murlo In Live Fest!
 
Lördagen innebar hög värme och sightseeing. Först åkte vi till en kyrka som låg lite ensam och övergiven i landskapet. Varför den skulle vara så speciell har jag inte riktigt förstått än, men det var många fler än oss som var där. För att ta sig dit var en tvungen att gå rätt långt i hettan. Riccardo som är italienare med bra hud missade solkrämen och brände sig. Stackaren!
Cappella della Madonna di Vitaleta. Det finns en kopia av en staty där inne och omgivningarna var väl fina, men det var de ju precis överallt annars också, så jag fattade som sagt inte riktigt grejen, men som synes var det många som tog sig hit i den nämnda hettan.
 
Efter det här besöket tog vi oss till San Quirico d'Orcia, en ort i mängden med murar och kyrkor som finns i abundans i Toscana. Vi knallade runt lite innan vi gick och käkade lunch på en rätt fin restaurang. Även om vi satt i skugga var det alldeles för varmt för mig. Det 14,5 % vinet gjorde säkert inte saken bättre, men efteråt var jag bra seg :-). ...och som jag skrivit många gånger förut, så har jag inte träffat en enda italienare som ens reflekerar över att det kanske är dumt att köra bil efter exempelvis två glas av nyss nämnda vin :-).
Värme, mat och vin i San Quirico d'Orcia.
 
Det blev sedan tillbaka till boendet för bad och lite sömn för mig. Vi, eller speciellt jag, var tvungen att få tillbaka krafterna :-).
 
Sedan bar det av till Montalcino, som förutom är ett namn som de flesta som har ett vinintresse känner till, även är en ort som ligger fint uppe på ett berg. I Montalcino hade tiden blivit tidig kväll, så temperaturen hade sjunkit och det var även en härlig vind i luften. Det gjorde besöket väldigt välbehagligt :-).
Utsikt över Montalcino och dess omgivningar i Toscana.
 
...men jag nöjer mig faktiskt här nu... Bloggen strular och jag är trött. Det blir en fortsättning imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0