Top Gun

Det har ju släppts en ny Top Gun-film som jag har tänkt att se när jag får tid, därav såg jag nu föregångaren. Jag har sett "Top Gun" flera gånger förut, och det är absolut en favoritfilm. När jag såg den sist minns jag dock inte, men sannolikt inte för så länge sedan.
 
Filmen är ju homoerotisk och stundtals fånig, men även nu, satan vilken bra film det är. Fotot är magiskt! De fåniga scenerna är även så pass överspelade att de blir charmiga. Beachvolley-scenen har jag tagit upp förut, och den står ju ut :-). 
 
Filmen har fått viss kritik för glamourifierande av krig, och det är väl delvis rimligt, men jag tycker inte det är på något sätt extremt i filmen. Nog blir en sugen på att flyga stridsflyg när en ser "Top Gun", men att en inte skulle se farorna med det, eller att folk generellt skulle vilja delta i krig, efter att ha sett filmen har jag svårt att se.
 
Det som jag kanske mest reagerar på är dock den charmiga respekten för kvinnor som genomsyrar filmen. Det finns något där som jag ofta ser i äldre filmer, men som känns som att det gått förlorat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0