Typ 20 timmar i Florens

Nu är vi utanför Montalcino och har precis tagit ett dopp i poolen.
 
Det blev väl ungefär 20 timmar i Florens, och Florens visade sig vara en riktigt vacker stad, men med alldeles för många turister.
 
Något intressant började Florens-vistelsen med en del märkligheter. Först var det det här med rummet, och sedan spydde Valle. Svårt att veta varför, men det blev bra sedan. Mat, sen bakfylla, bilåkande? Kanske en kombo!?
 
Nåväl, sedan har allt varit utmärkt. Jag hade inte några särskilda förväntningar på Florens, men hade ju hört mycket gott om staden, och det slog väl på det stora hela in.
 
När vi kom fram till katedralen blev jag hänförd. Den är sagolikt vacker, och känns inte som något jag sett förut. Det var en "vad i helvete-känsla" verkligen.
Sant Maria del Fiore, eller katedralen som jag kallar den. Svårt att få en bra bild på, men stor som bara den, och med färger och dylikt som jag inte sett förut på någon liknande byggnad.
 
Jag råkade sedan ta bild på fel staty. Jag hade tänkt att ta en bild på kopian av David-statyn, men jag råkade fota Fontana del Nettuno istället. Så kan det gå, men jag har då ialf sett kopian... Originalet finns i något museum som vi inte hade tid att kika på. ...och jag hade faktiskt på känn att jag slarvat lite när jag var där och fotade, men jag orkade inte kolla upp det ordentligt :-).
 
Ponte Vecchio var däremot svårare att ta fel på, så den såg vi och gick över :-).
Ponte Vecchio typ i solnedgången.
 
Kvällen avslutades med en enkel middag på en italiensk restaurang, kanske inte så överraskande, men ändå :-).
 
Efter en god natts sömn har vi även idag gått runt rätt mycket i Florens. Vi tog en titt på kyrkan Santa Croce innan vi gick upp på en kulle till torget Piazzale Michelangelo. Där har en en underbar utsikt ut över hela Florens. Det ska tydligen även finnas en bronsstaty av David där såg jag nu, men den missade jag också. Det var nog ödet att jag skulle missa allt som hade med David-statyer att göra :-).
Florens från ovan.
 
Ja 20 timmar är inte tillräckligt för att ta in hela Florens och all dess konst, men det räcker för att få lite koll på det viktigaste. Innan vi åkte hann vi även äta någon traditionell Florens-macka. Den var god, men kanske inte något överjävligt.
En bild på mig måste ju hinnas med, här med den där mackan jag inte minns namnet på :-).
 
Nu är vi som sagt mitt i Montalcino-land och nu har även ett par vänner kommit. Dags för middag!
 
Jo, det har varit molnigt idag, så trots hög värme har det varit uthärdligt :-). Vädret är med oss än så länge.
 
...och Florens ja, förutom turisterna förefaller det vara en toppen-stad :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0