Ziggy Marley överraskade

Igår såg vi Ziggy Marley på Gröna Lund. En på många sätt överraskande upplevelse. Först och främst ösregnade det någon timme innan spelningen vilket sannolikt gjorde att det blev långa köer för att komma in, men jag tror att de flesta lyckades komma in innan spelningen började. Under själva spelningen var vädret dock toppen :-).
 
Om vi börjar med publiken var den inte vad jag hade förväntat mig. Jag hade tänkt mig mer människor med afrikanskt påbrå och en hel del ungdomar, och de lös kanske inte med sin frånvaro, men det var en stor majoritet svensk medelklass. Inte det jag förknippar med Bob och Ziggy Marley, men som vanligt är det intressant att få sin fördomar på skam :-).
 
Konserten var utmärkt och bestod av att Ziggy Marley endast spelade låtar ur Bob Marleys stora låtkatalog. Låtmässigt var det inget publikfrieri, även om en del stänkare spelades, så bestod konsterten till stora delar av överraskande spår. För min del gjorde det inget eftersom jag inte tycker att det är så många låtar som är så där galet bra, utan att låtarna är rätt bra rakt över. Vi har spelat rätt mycket Bob Marley här hemma under de senaste åren, så jag har rätt bra koll på låtarna, även om jag inte vet vad alla heter.
 
Publiken gav så att säga ingen reggae-känsla, men en söt cannabis-lukt kom och gick och Ziggy och det utmärkta bandet gjorde det till en utmärkt konsert. Det var även överraskande mycket folk och mycket bra ljud. Helt klart en positiv upplevelse!
Ziggy Marley med band.
Zoomen är ändå inte helt tokig på telefonen - Bara Ziggy :-).
 
I övrigt har det varit en vecka som inneburit lite trötthet på jobbet efter alla konserter, men det har det varit värt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0