Norrmalmstorg

Tiderna och kunskapen förändras. Jag har precis sett klart "Kriminalarkivet: Norrmalmstorgsdramat". Det är Pops och Lampers som i hela 10 avsnitt visar bilder och pratar om Norrmalmstorgsdramat. Ett enkelt och trevlig sätt att prata om en historisk händelse.
 
Själva dramat och "Stockholmssyndromet" har jag haft med mig sedan jag minns inte när, men mycket annat tog det längre tid innan jag kände till. Jag minns en händelse från 2013 när jag och Bias var i Sthlm på konsert, och någon dag innan gick på Berns för att klubba lite. När vi väl klubbat klart och skulle gå hem stod vi i närheten av Norrmalmstorg. Bias menade då att det var Norrmalmstorg vi var i närheten av, varvid jag svarade att det kunde det väl inte vara eftersom jag ansåg att vi var på Östermalm, men jag blev snart rättad. Jag hade som inte helt sällan fel, och fadäsen har etsat sig fast :-).
 
I söndags var jag och Valle ute och käkade med en bekant till hennes familj och en arbetskamrat till honom. När vi sedan promenerade hemåt gick vi förbi Norrmalmstorg och jag berättade om att det var här "Stockholmssyndromet" föddes osv. De kände till det hela och tyckte det var kul att ta bilder osv på platsen. Jag kunde eftesrom jag hade börjat se den här serien peka ut vilken byggnad allt utspelade sig i osv.
 
En liten sak, men som sagt kunskaperna förändras. Något jag vill komma till också med detta är att jag, kanske lite sorgligt, uppskattar att vara i Sthlm och bättre lära känna de platser i Sverige där mycket av Sveriges kända historia har skett.
 
Nu borde ju även jag ha tagit en bild på Norrmalmstorg och lagt upp här, men jag tog ingen bild, och det spelar nog mindre roll, Kreditbanken finns ju ändå inte kvar :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0