Villa Doria Pamphili

Nu har jag dragit igång stegräknaren på den nya telefonen. Hade varit intressant att veta hur långt jag gick igår. Idag lär det dock inte bli så många steg...
 
Det blev en riktigt lång promenad igår kväll igen. Kyrkan "San Luigi dei Francesi" var dock stängd igen när vi gick förbi, så det blev två misslyckade försök på samma dag.
 
Själva grejen med kvällspromenaden var att äta i Trastevere som är ett vackert område med mycket restauranger. Nu är det dock nästan för mycket folk, vilket gör att dess charm har tappat lite.
Här på "Trattoria de Gli Amici" åt vi. Rätt billigt, men vi blev ständigt störda av rosförsäljare och diverse musikanter. Det är lite det som är problemet med Trastevere, även om omgivningarna är vackra så har det blivit för mycket av ett turistställe med allt som följer med det.
 
Idag har vi inte gjort mycket. Vi hämtade min kostym nyss, som var inlämnad på kemtvätt. Sedan tog vi en kort promenad i det stora "Villa Doria Pamphili". Det är som en jättestor park, men är inte uppfört som en park av vad jag förstår, utan det var snarare en stor privat gård som efter hand blev en park för folket.
Vid "Fontana del Giglio" i parken. Hittills hade det gått rätt bra trots att det blivit något varmare nu, men sedan när vi gick tillbaka och hamnade i solen och i en uppförsbacke blev jag som vanligt väldigt svettig. Det är rätt störigt :-).
 
Så vi har fått lite gjort idag trots allt, men jag tror inte det blir så mycket mer av intresse :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0