...

Liverpool var ett skämt igår i förlusten mot Forest. Jag kan dock inte påstå att jag var väldigt förvånad att det gick som det gick när jag såg laguppställningen. De som spelade är sammantaget sannolikt bättre än Forests laguppställning, men det är nog knappt. I ärlighetens namn hade Liverpool lika gärna kunnat vinna, men det var en relativt jämn match, och då låg Forest sist innan matchen, och Liverpool har ialf inför säsongen setts som en kandidat att vinna ligan. Det säger väl en del?
 
I övrigt har det varit en lugn helg med en del träning och rätt mycket skärmtid. Försökt se ikapp några dokumentärer.
 
Precis nu såg jag "Trump och lögnen som vapen". Titeln säger vad den handlar om. Det är en av Michael Kirks dokumentärer, och de brukar vara bra, och det var den här också, även om jag saknade perspektivet från Trumps sida. Inget försök till balans där, oavsett om den blir falsk eller inte. Om jag nu förstått det begreppet rätt. Det som jag fann mest intressant var att de menade att hatet mot Trump blev så stort att det gjorde honom mer populär, och det kan jag känna igen mig i. Jag har aldrig varit någon supporter av Trump, men häxjakten på honom gällande precis allt han gjorde och sa gjorde även mig rätt trött, vilket inte gjorde att jag blev mer positivt inställd till hans motståndare.
 
Jag har även sett "När Macron ringde Putin". Där överdriver snarare titeln. Nog är det med några utrdag ur samtal mellan Macron och Putin, men det är en rätt liten del av en något för lång dokumentär. Den gav mig inte mycket. Mest intressant var att se Macron dricka vad jag tror var whisky och vin samt se många höjdare i avslappnade situationer. Samtalet mellan Macron och Zelensky vid krigsutbrottet var förvisso mycket gripande.
 
Jag hann även med "Stonehenge gåta" om varför det finns så många cirkelformade stenformationer i världen. Det har nu hittats en sådan formation utanför Israel som förefaller vara 9000 år gammal och som var runt en brunn. Det antas då att det blivit en helgedom där på grund av vattnet och att det på så sätt spridit sig vidare. Inte orimligt, men jag tror inte Stonehenge har någon brunn :-).
 
Tillsammans har vi även sett "Vatican Girl: The Disappearance of Emanuela Orlandi". Den handlar om en flicka som försvann i Rom och som var från Vatikanstaten. Ett intressant fall eftersom vatikanen kan vara inblandade, men de kommer inte fram till någonting i dokumentärserien, och är det verkligen omöjligt att det bara är typ en "vanlig" sexförbrytare som varit i farten? 
 
Ja det var väl helgen. Än så länge inte något speciellt planerat i veckan. Fick en löneökning i fredags, och det var jag värd, vilket jag kan säga utan att vara egoistisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0