The Matrix Resurrections

Söndag idag, och om ett par timmar går tåget till Hallsberg för att fira pappa som fyllde 73 år igår. Grattis!
 
Valle har dragit till Italien ett par dagar för en bankgrej, så det blir lite ensamt här :-(. Passar bra att åka till Hallsberg då :-).
 
"The Matrix Resurrections" var inte värst bra. Jag blev nästan uttråkad. Halvant skådespeleri och tunna karaktärer. Idén med Matrix är intressant, och det började bra med första filmen, men sedan har det mest blivit en form av framtida och rätt ointressanta actionrullar.
 
Nu har jag även läst igenom Tidöavtalet ett par gånger, om än något snabbt den andra gången och främst gällande migrationsfrågorna den första. Det lär inte bli många asylsökande om mycket som står i avtalet går igenom. Tar vi bort, eller begränsar AT-UND, och förlänger preskriptionstiden för avvisning/utvisnings-beslut antar jag att omkring hälften att alla asylsökande försvinner. Ialf utifrån hur situationen ser ut nu. Begränsas AT-UND försvinner även möjligheten till så kallat spårbyte (från asyl till arbete), som det dock inte står något om i avtalet. Kombineras det här med asylcenter på landsbygden och att EBO tas bort så lär jag snart inte ha något arbete kvar.
 
I övrigt håller jag med om att avtalet inte är speciellt liberalt, men frågan är om det går att göra så mycket annat om vi verkligen vill få ned kriminaliteten. Det finns även en del skrivningar som jag tycker är irriterande, utpekande och uppenbart medvetna, vilket inte kommer göra något bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0