The Matrix Revolutions

Måndag idag. En del intressanta saker planerade i veckan, men det tar vi senare.
 
Igår kom jag på att jag glömt av att jag skulle se alla Matrix-filmer, så därmed såg jag till att se om "The Matrix Revolutions", en film jag mindes som rätt bra. Egentligen inga större fel på filmen nu heller :-). Ialf om en gillar actionspäckade filmer. Det blev mer effektunderhållning än tankevärd underhållning. Ännu värre än i "The Matrix Reloaded". Snyggt och underhållande, men inte så intressant som det skulle kunna ha blivit. Än så länge är jag därmed lite besviken på Matrix-filmerna, jag hade hoppats på lite mer hjärna. Alltså att jag nu som vuxen skulle uppskatta filmerna mer för deras intelligens, men jag har nog uppskattat filmerna mindre än tidigare för att våld och teknik har gått före det som egentligen är intressant med idén om ett "Matrix".
 
Nu måste jag ändå se den sista och rätt nya filmen, men jag kan inte påstå att jag längtar.
 
Under den regniga söndagen såg jag även "Bolsonaro, Gud och Brasilien". Ett karaktärsmord på Bolsonaro, vilket jag förvisso inte har något emot, för att han verkar vara rätt störig, men de borde kunnat få fram lite mer om varför folk i Brasilien ändå uppskattar honom? Det var en dokumentär som verkligen lutade åt att visa att Bolsonaro, och att de som röstar på honom, är korkade. Inget att rekommendera. Inslaget på Rapport igår om Bolsonaro och valet i Brasilien var trots sina få minuter mycket mer informativt.
 
Jag har även sett klart "Operation Barbarossa" från Världens Historia under helgen. Även om berättelsen inte är ny är de färglagda bilderna intressanta att se. Serien i två delar var dock lite konstig, för det kändes som att den slutade mitt i. Typ, tyskarna förlorade i Stalingrad, och anföll sedan Kursk, sedan var det slut... Lite märkligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0