Alice i Underlandet

Hälsan är samma lika som igår. Ingen feber nu eller inatt, men en äcklig slemhosta. När jag googlar är symptomen inte helt olika lunginflammation, men jag borde väl haft feber lite längre då, och folk i min ålder ska väl inte få lunginflammation hursomhelst? Å andra sidan brukar jag ha slemmig hosta efter infektioner i halsen, och vid ett tillfälle fick jag faktiskt antibiotika efteråt, vilket hjälpte, när det inte gav med sig. I andra fall har det gått över till slut. Det är svårt att minnas, men det känns dock ovanligt slemmigt den här gången.
 
Jaja, slut på gnället. Idag har jag tänkt att gå ut ialf efter att ha varit inomhus i två dygn. 
 
Igår förkovrade jag mig i "Alice i Underlandet". Jag hade länge tänkt att läsa boken, och det gjorde jag för ett par dagar sedan. Det är ju en barnbok, så det går rätt fort att läsa ut den. Med anledning av sjukdomen passade jag igår på att se ett par filmer baserade på boken. Först såg jag Tim Burtons film "Alice i Underlandet". Den hade jag sett en gång tidigare, vilket jag tror var när jag jobbade med funktionshindrade barn. Jag blev inte så imponerad då, och inte heller nu. Det är datorgenererat så det står härliga till och därmed ett rätt intressant bildspråk, men själva berättelsen bilr inte så intressant, och rätt ond. Filmen tappar verkligen charmen från boken, eller böckerna. Båda de här filmerna är även inspirerade av uppföljaren "Alice i Spegellandet", som jag inte läst. Trots goda förutsättningar blir den därmed inte jättebra. Efteråt såg jag Disneys film med samma namn, och den var klart charmigare och bättre, trots att den är tecknad.
 
Kuriosa kring den är att jag tänkt sett den sedan jag pluggade, då jag laddade hem typ alla klassiska Disneyfilmer. Jag skrev även ut fodral osv. Blev jättefint. Sedan gav jag bort dem till Saga och Lisa, som jag dock inte tror kollade så mycket, och sedan kastade Juliana dem efter hand, rimligt, men en hel del jobb till lite nytta med dem :-). Finns ju igen anledning att ha massa fina piratkopior nu när det finns streamingtjänster, men det fanns det ju inte då :-).
 
Idag står det klippning och städning på schemat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0