Konsert och kalas

Det har varit en händelserik helg. Vi är precis hemkomna från kalas i Hallsberg. Mamma fyller år idag, grattis igen, och Lo om några dagar. Det var som vanligt en mycket härlig och lugn tillställning. Även vädret var riktigt härligt. Typ första riktiga vårsolen för mig. Jag och Valle hyrde bil för att åka idag, och det blev ungefär det pris vi hade räknat med, så det var ju bra.
Matriarken med alla sina barnbarn :-).
 
Igår var det konsert. Jag såg Roger Waters på Tele2 arena. Han körde typ bara Pink Floyd-låtar och det var en konsert med sittandes publik. Jag satt typ längst fram i den något märkliga scenuppsättningen med att ha scenen i mitten. Det gjorde att det blev lite lättare att sitta långt fram, men lite märkligt när en ibland såg musikerna bakifrån.
 
Konserten var musikaliskt utmärkt med en paus i mitten. Roger Waters kunde forfarande sjunga bra, även om han fick en hel del hjälp av andra på scen. Däremot var konserten dränkt i obsolet politik. Det hela började med att en speakerröst bad alla att dra åt helvete och gå till baren om de inte uppskattade Roger Waters politiska budskap. Redan där blev jag lite moloken. Sedan fortsatte det med att halva västvärlden hade gjort krigsbrott, rättigheter för alla minoriteter osv osv. Inget fel i sig, förvisso kanske fria Assange-delen inte passade i Sverige, men det blev fånigt tydligt vilket narrativ Waters önskade föra fram. Det var ingen kritik mot exempelvis Putin, Xi, Erdogan, IS eller någon grupp eller ledare i Asien eller Afrika, men mot typ alla amerikanska presidenter. Minoriteterna som togs upp var indianer osv, men inga uigurer. Ja ni fattar, det blev fånigt, även om jag håller med om mycket. Det gav ett rätt starkt intryck av att Waters inte riktigt förstår det han framför, att det är mer ideologiskt än humanistiskt. En sak var dock riktigt bra, han tog upp att baren med en bira eller två är ett bra ställe för att byta idéer, och där är vi på samma linje.
Att typ sitta längst fram på den här konserten är kanske inte som att sitta längst fram på en "vanlig" konsert, men det var ialf bara en rad stolar framför mig, och sedan rätt mycket tom yta mellan stolarna och själva scenen.
 
Jag var ändå mycket nöjd att jag orkade ta mig till konserten, för en upplevelse var det som synes. När jag skulle hem så hade någon kastat iväg min cykel, vilket kändes onödigt. Sedan var det poliser överallt där cykeln stod. Typ fyra bilar. Hade kanske hänt något!?
 
Just det gällande konserten, det var många som satte sig på fel platser, hur svårt kan det vara?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0