Film och böcker

Igår blev det en del läsning, men vi börjar med film.
 
I söndags såg jag "Don't Look Now", eller "Rösten från andra sidan", som den heter på svenska. Det är nästan att jag saknar tiden när alla filmer fick svenska titlar. Måste ha varit roligt att ha haft det jobbet :-). Det här är en psykologisk skräckfilm som jag hittade av en slump på SVT Play. Den utspelas i ett grått Venedig. Riktigt snygg film med en oväntat lång och livlig sexscen. En film som lyckas blanda spänning och konst på ett riktigt bra sätt. En film jag kan rekommendera, men nu tror jag inte den finns kvar längre på SVT Play.
 
Det tog inte många dagar för mig att läsa ut Magnus Sandelins "Den omhuldade islamisten". Den handlar främst om hur islamismen vuxit fram i Sverige, och hur den länge omhuldades istället för att granskas som allt annat. Det är väl i sig inte något nytt, men det som jag slogs av när jag läste boken var hur snabbt allting har gått. Från att det började komma rapporter om islamism runt 2009 tills nu. Att Sverige ändrats radikalt på drygt 10 år. Det är förhållandevis lång tid, men jag tror ändå det är svårt att hitta liknande förändringar i svensk historia. Sedan får var och en värdera om det är bra eller dåligt, men utifrån svenska intressen är det en otroligt annorlunda situation nu än vad det var då.
 
Vi får se var det här tar vägen, var vi står om 10 år, men för den som är intresserad av en lättläst sammanfattning om hur islamismen utvcklats i Sverige de senaste åren är det en mycket intressant bok. Intressantast för mig var nog ändå att det dök upp ett biträde som vi har en del strul med på jobbet i boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0