Johnossi igen

Nu har jag blivit förkyld. Vi får se vartåt det barkar, men det har som vanligt börjat med den här jobbiga känslan bakom näsan. Jag gissar väl att halsont och rinnande näsa snart kommer, men nu är det mest den där känslan bakom näsan och lätt feberkänsla.
 
Igår såg jag Johnossi för vad jag tror tredje gången i mitt liv, och för första gången på Gröna Lund. Jag trodde det skulle vara väldigt lugnt med folk eftersom jag tidigare sett dem på små konsertlokaler som Frimis och Strömpis. Därmed blev jag väldigt förvånad när det var lång kö utanför Gröna Lund, men det gick rätt fort att komma in, och väl inne var det mycket folk, men ändå inte supertrångt. Att det var lång kö kan ha berott på att jag kom till Grönan sent. Hursomhelst jag hann in innan konserten började, men det berodde nog främst på att de började lite senare än utsatt tid, sannolikt för att hinna släppa in alla.
 
Jag hade tänkt att möta upp Nisse och Robert på Grönan, men eftersom jag kom sent tänkte jag att jag kanske skulle missa dem, om det var för trångt, men direkt när jag kom in sprang jag på Robert :-). Sedan tappade jag bort honom när vi skulle hitta Nisse, men efterhand hittade jag dem båda efter att ha stått lite själv under en period under konserten. Riktigt roligt att träffa dem!
 
Konserten då? Den var riktigt bra. En rätt skojfrisk sångare som inte stressade mellan låtarna. Ljudet var ovanligt högt för att vara på Gröna Lund. Det var även en varierad konsert. Ibland kändes det som en pop-konsert och ibland kändes det som en hårdrocks-konsert, och när Maja Francis kom in drog det åt country-hållet. Jag har väl aldrig lyssnat i mängder på Johnossi, men jag tror att jag fick höra alla låtar som jag ville höra.
John med en öl till vänster och Ossi till höger med trummorna.
 
Ölen, om det nu är det, får mig att tänka på att jag växte upp när musik var glad dekadens. Det var ofta pretentiöst coolt på sina håll, men att göra bort sig var ändå lite av grejen. Nuförtiden känns det som att det är annorlunda, mer religiöst med respekt och heder, men det kanske mest handlar om min ålder :-).
 
Nu lär det väl bli en helg i soffan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0