The Kooks

Första och enda gången jag nämnt The Kooks i bloggen var 2007-01-23 i ett inlägg om musikinfluenser. Deras första skiva släpptes 2006, så jag har varit med från början :-). Förvisso aldrig, och nästan som vanligt, ett riktigt stort fan, men låtar som "Naive" och "She Moves in Her Own Way" har sedan dess hängt med. Den absoluta favoritlåten är dock "Always Where I Need to Be" från 2008.
 
The Kooks har dock inte varit något band jag lagt någon större vikt vid. Ett bra band i mängden. Jag tror att jag såg dem på Hultsfred 2012, men jag har inga direkta minnen från den konserten, dock bilder såg jag nu när jag kontrollerade det hela :-).
 
Innan jul undrade en jobbarkompis om jag önskade köpa hans biljetter till konserten igår eftersom han skulle flytta till Malmö. För mig passade det utmärkt eftersom jag ändå gillar bandet och för att Valle också gillar dem, således blev det en bra julklapp till Valle :-).
 
Konserten var således igår, och den var på Annexet. En bra och stor lokal där det är lätt att få en bra plats och köpa öl osv. Smidigt att ta sig dit och hem också med tvärbanan från Globenområdet.
 
Konserten var bra genomförd, men kändes ändå lite som en konsert i mängden, vilket det givetvis var. Det verkade som The Kooks gick på lite för sent, vilket de bad om ursäkt för, men bara det känns lite slappt. Alla låtar jag önskade höra spelades, även om tanken med konserten var att spela låtar från debutalbumet, så spelade de även hitlåtar från senare skivor. Trots det, eller på grund av kanske, kändes inte hela konserten som så intressant. En del låtar är lite för tråkiga. De drog även ut på ett par låtar utan större anledning i min mening.
 
Som jag ofta blir blev jag även denna gång överraskad av publiken. Den bestod främst av unga tjejer runt 20. De var ju knappt födda när The Kooks slog igenom, men jag får väl anta att bandet på något sätt även på senare år lyckats fånga fans. Min förväntan var dock att publiken skulle vara mer i min ålder. Sångaren, Luke Pritchard, är ju född 1985, och The Kooks slog ju igenom 2006, men men, fördomarna kom på skam :-).
Tack för den här gången The Kooks, vi får se om vi ses om 10 år igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0