Giordano Bruno

Såg precis nu lite i efterhand klart matchen mellan Brentford och Liverpool. Det var ingen bra insats av Liverpool, och det blev förlust med 3-1. Som i flera förlustmatcher den här säsongen var nog Liverpool det bättre laget, men det är slarvigt, energilöst och flera spelare som är för dåliga. Det gör att det släpps in slarvmål som inte klaras av att repareras. Det missas också för mycket framåt. Det är alltså en blandning av mycket som gör att det går förhållandevis dåligt. Liverpool får ingen kontroll på matcherna, vilket gör att de kan sluta hursomhelst.
 
Det var väl dock inte det jag hade tänkt att skriva om idag. Valle jobbade hemma idag, så jag tog en lugn morgon och sedan en promenad i Rom. Jag har inte planerat att göra något särskilt i Rom under den här resan, förutom att kika på statyn av Giordano Bruno. Jag kommer inte ihåg varför jag vill göra det, men jag såg någon dokumentär eller dylikt där de sa att han blev avrättad av Vatikanen och nu i statyform står på Campo de' Fiore och kikar argt mot Vatikanen. Han har även fått någon slags martyrstatus för vetenskapen, så de kanske nämnde det också, men det verkar inte helt tydligt. Han hade säkert strulat på många sätt, men jag har en förkärlek för de som står upp mot religion. Tror dock inte han stod upp mot religion generellt, var väl mest att han var lite tveksam till den då rådande katolska tolkningen.
 
Hursomhelst gick jag förbi Campo de' Fiore och kikade på hans staty. Jag måste ha sett statyn många gånger förut utan att tänka på den. Det är intressant generellt det här med att platser och ting blir mer intressanta när en vet mer. Det var marknad på Campo de' Fiore idag, så det var mycket folk och trångt, men jag fick mitt ärende gjort ialf.
Statyn av Giordano Bruno är rätt cool, och som jag förstår det var det just här han avrättades den 17 februari år 1600.
 
Innan var jag en sväng på Piazza Navona och efteråt gick jag förbi Pantheon och knallade till sist upp för Spanska trappan och lite kort besökte kyrkan där på toppen. Mycket folk ute i Rom, och trångt överallt, så det var ingen lugn och skön promenad. Nästan så att en längtar tillbaka till pandemin.
Spanska trappan och folk, folk, folk. Jag orkar inte med allt folk!!!
 
Förutom fotbollen nu på kvällen har vi även köpt lite vin och matvaror för att ta hem till Sverige. Imorgon kväll åker vi tillbaka. Vi åker som synes rätt sent, så kanske, om jag pallar, kommer jag besöka de Kapitolinska museerna, men jag tror jag sparar det till senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0