Liverpool

Vi börjar med Liverpool idag, något som jag antar har blivit vanligare under den senaste tiden, och vilket beror på lagets förfall under säsongen. Det har varit rätt dåligt under hela säsongen, men det har mest varit att Liverpool inte dominerat matcher mot sämre lag som förut. Att de förlorar mot bra lag har ändå varit ok med tanke på skador osv. Även de förluster mot klart sämre lag som skett har jag haft någon form av överseende med för att Liverpool ändå varit något bättre, och ibland förlorat på grund av misstag och att skadorna även bidragit.
 
Igår mot Brighton föll dock den positiva bias som jag ändå brukar ha mot Liverpool, för igår var det så tydligt, Brighton var mycket bättre. Det var inte otur, slarv eller skador som gjorde att det blev förlust med 3-0, eller givetvis är det bidragande, men det Liverpool-lag som stod på planen ska inte bli så utspelade som de blev. Det var ett klart rättvist resultat. Jag missar säkert något, men jag kan inte minnas att jag sett ett så "överraskande" dåligt Liverpool sedan slutet av Benitez tid, då han misslyckats med värvningarna av Diouf, Diao, Cheyrou osv.
 
Tidigare har jag gnällt mycket om att Liverpool rasade ihop när Milner och Henderson spelade tillsammans på mittfältet eftersom de var för långsamma. Nu utan pressande Firmino och Mané och med en kanske ännu långsammare Fabinho och en bra, men långsam, Thiago på mittfältet faller allt. Hela lagbygget faller samman, vilket det även gjorde för två år sedan med skador i backlinjen som gjorde att mittfältet påverkades och allt föll. Så det här är inte i sig nytt, det är bara att truppen är för tunn, med för många gamla långsamma spelare som inte passar in i tanken med hur laget ska spela. 
 
Klopp har för mycket lojalitet med gamla spelare, sannolikt får han inte heller investera som han vill, och laget har sannolikt även överpresterat när formationen funkat med rätt person på rätt plats, även om vissa spelare för sig inte är iögonfallande, tänk; Wijnaldum, Henderson, Oxlade, Milner, Firmino osv.
 
Några andra tankar, varför spelar inte Oxlade på mittfältet som han gjort förut? Han har ju aldrig varit bra i anfallet, och för några år sedan var han lysande på mittfältet där han kan bidra med skott utanför straffområdet och lite snabbhet. Då kan Fabinho och Thiago spela lite längre bak. För det är mittfältet som är problemet, även om det slarvas bakåt, så är det för enkelt för motståndarlagen att springa igenom mittfältet.
 
Ja det var lite direkt från huvudet, men det är mycket som är fel med Livepool i dagsläget.
 
Nu blir det ett stort hopp, jag kikade på "Harry Potter och halvblodsprinsen" igår. Den blev verkligen inte bättre efter att jag hade läst boken. Nog att filmen var rörig när jag såg den utan att ha boken någorlunda färskt i huvudet, men nu när jag hade boken någorlunda färskt i huvudet hade jag förvisso lättare att förstå varför vissa saker händer i filmen, men samtidigt var det massor som inte var med i filmen och hade ändrats, vilket ändå gjorde det rörigt. Det måste vara den sämsta filmen i serien. David Yates var nog ingen succé för Harry Potter-serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0