Nyår

Det var ju ett tag sedan en firade in det nya året på riktigt. Det med anledning av pandemin. Nu fick jag och alla andra dock chansen att fira in ordentligt. Jag återkommer dock till det lite längre ned.
 
Liverpool vann matchen i förrgår genom en hel del tur, även om de var det bättre laget. Flera andra resultat har även gått i Liverpools favör, så nu ser CL-platserna rimliga ut igen.
 
Nyårsafton var en rätt lugn dag. Vi käkade pokebowl med Bettan och Abbe under dagen på köpcentrumet här i krokarna. Vi kikade även in alkoholen på den större mataffären Pam. Jag tror jag hade missuppfattat det lite innan, men alkoholen kan vara riktigt billig här, ialf vinet och spriten. Det fanns vinflaskor för runt två euro. Jag hade nog fått för mig att det var lite dyrare, men det beror väl på var en letar :-). Tror vi kommer köpa med lite hem den här gången eftersom vi har köpt till bagage att checka in.
 
Nyårskvällen var trevlig, om än något annorlunda. Vi var med ett gäng bekanta och käkade middag på en indisk restaurang i Trastevere vid namn Jaipur. Det var väl det som var det annorlunda, alltså indisk mat på nyårsafton. Det var dock utmärkt, och mätta och belåtna blev vi efter att ha beställt en nyårsmeny med mängder av rätter.
En bild får jag väl bjuda på!
 
Till tolvslaget gick vi upp på kullen Gianicolo. Tanken var att kika på fyrverkerierna i staden från kullen. Vi var dessvärre inte ensamma om den tanken, och det var mängder av människor och bilar på kullen. Det blev därför inte så mycket utsikt för oss, och en kraftig dimma gjorde även att vi inte hade sett så mycket ändå.
 
Efter det hamnade vi på en fest där det blev lite dans tills vi efter klockan 2 försökte ta oss hem med Über. Det gick så där, och jag har blivit debiterad för en resa vi aldrig åkte. Efter hand lyckades dock Valle få tag i en resa så att vi kom hem, och vi var väl hemma runt 03.00. Under resan hem spelades Millencolin på bilradion, vilket ialf förvånade mig en aning :-). Innan dess spelades även The Hives :-). Tänk om det kunde vara så här i Sverige :-).
 
Idag blev det sovmorgon, och efter det drog vi iväg för italiensk middag i en halv dag i Castelli Romani. Det är femtioelva rätter och vin i vattenglas. Precis som det ska vara. Mätt och belåten blir en :-).
 
Imorgon ska Valle jobba, så jag ska väl se om jag kan hitta på något i stan själv. Tror jag ska gå och hälsa på Giordano Bruno, men bör väl hitta på något mer.
 
Det är väldigt varmt i Rom. Just nu är det 14 grader, och på dagarna är det ännu varmare. Det sägs bland lokalbefolkningen att de nog inte varit med om det här förut. Väl värt att fundera på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0