Elton John

Igår var det äntligen dags för konsert med Elton John, och tydligen var det eventuellt hans sista större konsert någonsin. Jag visste innan att det var en farväl-turné, men inte att det här var den sista konserten på den turnén. Det var nästan att det smög sig in lite dåligt samvete, om jag nu tog en plats för någon som verkligen ville se hans eventuellt sista konsert. Det kunde jag dock inte veta när jag köpte biljett till mig och Valle 2019, det är således ett tag sedan vi skulle se den här konserten. Den skulle ha varit under pandemi-året 2020, och sedan skulle den ha varit hösten 2021, men då fick Elton John problem med en fot, eller en höft läste jag nu, konserten blev hursomhelst inte av. Nu blev den dock av till slut, vilket även gjorde att vi fick stressa hem från Italien, men det visste ju inte Elton John :-).
 
Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om mitt liv och Elton John - https://oxelgren.blogg.se/2019/june/rocketman.html. Där framgår det att Elton John inte haft någon större betydelse för mitt liv, och jag hade sannolikt inte gått på konserten om det inte var för att Valle har en något starkare koppling till Elton John än mig.
 
Konserten innebar sittplats för alla, även om många stod upp ändå. Vi satt mitt på parketten, och hade därmed en hygglig plats i jämförelse med de flesta andra, men det blev ändå lite för långt bort från scenen i en sådan stor arena som Tele2. Elton John sjöng förhållandevis bra, men ljudet blev ekande, och det var mycket trummande konserten igenom. Elton John var även rätt sliten. Han satt mest bakom sitt piano. Ibland orkade han gå upp och ta några steg på scenen, men det var inget större drag på honom. Låtlistan innehöll de flesta klassikerna, men en hel del för mig kända ballader spelades inte; "Circle of Life", "Can You Feel the Love Tonight" och "Something About the Way You Look Tonight". Det gjorde väl inte så mycket, men det är främst genom de här låtarna jag lärde känna Elton Johns musik en gång i tiden. Det var inte många mellansnack förutom några tack eftersom det var den sista konserten. Något som dock livade upp var att det blev ett live-tack från Coldplays konsert i Göteborg. Det var ett fint inslag.
 
Sammantaget kändes det som att Elton John önskade få konserten överstökad så snabbt som möjligt. Allt var väldigt professionellt, men kanske inte så minnesvärt som jag hade hoppats. En rätt typisk treplus-konsert.
Elton John i början av konserten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0