Överraskande spa

Hotellet där vi bor har ett stort spa. Det är flera bastur, pooler osv. Förutom att det är lyxigt är det väl egentligen inget helt nytt. Det är ungefär som alla större span, skillnaden är väl att det förefaller rätt stort i förhållande till själva hotellet. Det är dock inte det som jag egentligen vill ta upp här, utan det är nakenheten. På spat här är nämligen tanken att en ska vara naken i alla bastuar. En får ta med en liten handduk om en vill, men reglerna är att en ska vara naken. Det är väl inte heller några konstigheter i sig, men det som skiljer ut sig mot vad jag är van med är att det är unisex. Det är alltså inte könsuppdelat på något sätt. Trots att jag hade läst reglerna trodde jag inte att de skulle följas så strikt, men när jag gick in i en bastu låg det en tjej naken där. Jag blev väl inte chockad, men så pass överraskad att jag på ren impuls vände och gick ut ur bastun igen. Det måste ha sett rätt konstigt ut, men jag trodde att jag hade gått fel :-). Att det skulle vara så här i Italien var för mig väldigt överraskande, men det beror nog på att vi nästan är i Österrike. Att det är influenser från Tyskland och Österrike :-).
 
Imorgon ska vi åka hem. Det blir en rätt rörig resa eftersom vi måste försöka ta oss till Verona för att sedan flyga därifrån med byte i Hamburg, men det ska nog lösa sig.
 
I övrigt har vi spenderat dagen med att besöka slottet Taufers. Det ligger precis i närheten av hotellet. Det var mer spännnade än jag hade förväntat mig. Vi kunde gå upp i ett torn och kika på utsikten bland annat. Sedan fanns det mycket historisk information om Sydtyrolen. Slottet är nog annars mest känt för att det varit med i flera halvkända filmer.
 
Det blir nog en längre summering när jag är hemma sedan, men det har varit en riktigt bra resa det här.
 
Just det, de där bergstopparna vi hade tänkt att besöka idag blev det inget av med. Vi bedömde att vädret var för dåligt. Det får bli nästa gång :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0