Tisdag

Det är inte så varmt, men det känns varmt.
 
Serien "Ukraina - Krigets första år" har jag nu sett klart. Hela det här kriget känns fortfarande overkligt, och för Ryssland, eller Putin, måste det väl bara fortgå eftersom han nu investerat så mycket i det. Det är så onödigt. Bra serie, speciellt sista delen där en del ryssar som är för kriget intervjuas. Det är lätt att hamna i total oförståelse för hur civila ryssar som är för kriget tänker. Jag vet dock inte hur jag hade reagerat om jag hade varit ryss och bott i Ryssland. Jag hade givetvis tagit del av rysk statlig propaganda, jag hade kanske trott, kanske delvis även riktigt, att en del ryssar uppfattade det som att de behandlades sämre i Ukraina än vad ukrainarna gjorde. Jag hade kanske även känt att de traditionella värderingar som den ryska regimen står för känns mer rätt än progressiva västerländska värderingar. Det kan även vara så att jag hade känt det som att Ukraina nog var en del av det traditionella Ryssland, och inte ett eget land. 

Det är lätt att tänka som jag gör nu att de ryssar som är pro kriget är idioter, men ibland måste en stanna upp och försöka lyssna på deras argument, och det tycker jag de gör på ett bra sätt i dokumentären.
 
Jag såg även Uppdrag Gransknings reportage "Där mördadre går fria - vad hände sen?". Det är ju frustrerande att så få döms i gängmål, men det är inte lätt. Allt som ska uppnås är ju relativa begrepp. Jag minns själv från asylprövning att det var svårt att värdera utsagor. Ofta blev beslutet, om än motiverat, ändå intuitivt, det vills säga väldigt subjektivt.
 
I övrigt har jag varit trött idag och det är inte mycket att göra på jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0