Böcker

Helikoptrar i luften igår kväll, skjutningar i närheten. Vi får därmed "information" om skjutningarna här i krokarna innan media. Tre skjutningar i Sthlm bara inatt. 
 
Men jag tänkte främst notera lite gällande ett par böcker jag läst nyligen.
 
I torsdags läste jag ut "Löpa varg" av Kertin Ekman. Efter att jag såg den där dokumentären om Kerstin Ekman i vintras kände jag mig tvungen att köpa en av hennes böcker, och så blev det. Fint skriven, och ett annorlunda tema. Den handlar om en gammal jägare som ser en varg och blir betagen. Sedan skjuts vargen och det blir lite av en deckarhistoria över det. Jag ville hela tiden läsa mer, och boken kändes som en mycket välskriven och annorlunda deckare.
 
Efter att jag pratat lite om Hawaii på jobbet fick jag låna "Hawaii's Story by Hawaii's Queen". Det var väl kanske inte jättekonstigt att det hade varit så, men jag visste inte att Hawaii var ett kungarike förut med kungligt palats osv. Det var lite av den anledningen jag fick låna boken. Jag läste boken på engelska, och eftersom det bara var drottningens ord tyckte jag inte den var så där jätteintressant. Jag hade mer önskat en bredare bild över varför Hawaii blev amerikanskt osv.
 
Nu läser jag istället en bok om den tidiga nazismen i Sverige, men det kommer nog ta ett tag :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0