Energi

Vilken otroligt skön dag idag, typ 25 grader och moln. Det måste vara bland det bästa vädret som finns.
 
Det här med energi är intressant. Redan när jag var liten hörde jag vuxna som pratade om att barn har mycket energi. Jag hade svårt att förstå vad de menade, även om jag förstod att det hade något att göra med att barnen sprang omkring. Jag tänkte dock att det snarare handlade om att de vuxna inte ville springa omkring, att de tyckte det var trevligare att sitta still och prata. Nu när jag är vuxen slås jag istället av att jag själv ofta inte har någon energi. Jag kan typ sitta på en stol, eller ligga i en soffa, och rent mentalt tycka det är är jobbigt att ställa mig upp för att göra något. När jag väl gör det är det dock inte jobbigt, det är alltså endast en mental jobbig sak. Det är mycket märkligt. Alltså att energin finns i kroppen, men rent mentalt finns inte energin. Det är alltså jobbigt att ta sig för något, men inte för att det är jobbigt i sig självt. Det är helt enkelt konstigt det här med energi.
 
År 2017 hörde jag talas om Lena Andersson första gången tror jag, och var då imponerad av henne. Jag lyssnade på en ny intervju av henne igår, och blev åter imponerad. Varför är det så svårt för många att försöka vara som henne? Jag har svårt för att idolisera människor, men här är det på gränsen :-).
 
Idag har vi klättrat vid Telefonplan, på Klättercentret. Det var länge sedan jag klättrade, och det gick väl ungefär som förväntat. Underarmarna tog mycket stryk. Det var dock ganska kul, men rätt dyrt. Att vi hamnade där berodde på en jobbarkompis till Valentina från Taiwan, så det blev mycket snack om Taiwan också, och det var kanske ännu intressantare än klättringen :-).
Inte så graciöst, men kul :-).
 
På vägen hem stannade vi på Stora Essingen för bad vid Oxhålsbadet. Det var inte jättevarmt i vattnet, men det här att kunna bada lite överallt här i stan är något jag finner lite speciellt. Sjöar och hav var något jag saknade under uppväxten i Hallsberg. Kanske främst för att fiska, men ändå, att ha vattnet så nära här är något jag uppskattar.
Nybadade och glada :-).
 
Ikväll blir det lugnt och imorgon ska det väl regna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0