Mitt Afrika

Igår kväll såg vi filmen "Mitt Afrika", som jag kände att jag behövde se efter att jag sett en dokumentär om Meryl Streep. Filmen vann tydligen även bästa film på Oscarsgalan 1985. Det är väl därför jag "alltid" har känt till filmen, men jag hade ändå inte sett den tidigare. Det fanns därmed flera anledningar till att jag borde se "Mitt Afrika".
 
Men vilket antiklimax, jag hade rätt stora förväntningar med anledning av ovanstående, men det är en otroligt tråkig film. Filmen är minst 150 minuter lång, och under den tiden är det kanske 3-4 scener som är spännande. Däremellan är det förvisso en del vackert foto, men annars är upplevelsen att inget händer. Karaktärerna är tråkiga, det finns ingen gnista mellan Streep och Redford, och även om det ska vara biografiskt upplevs det mesta som, om inte påhittat, ialf mycket överdrivet.
 
Hur "Mitt Afrika" fick pris som bästa film är en mycket bra fråga?
 
Valle somnade, och gick till slut och lade sig. Det säger inte mycket, men en del :-). Sedan tänkte jag fåna mig lite, men varför ska danskar och svenskar spelas av amerikaner? Det gjorde inte filmen bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0