Death Cab for Cutie

Igår kväll såg jag Death Cab for Cutie på Filadelfia Convention Center här i stan. Inte för att jag är något stort fan av bandet, eller lyssnat speciellt mycket på dem innan, men när de ändå var i stan tänkte jag att jag borde passa på.
 
Bandets sångare heter Ben Gibbard och han är utöver sångare i Death Cab for Cutie även sångare i The Postal Service. Det senare bandet har en låt vid namn "Such Great Heights" som jag lyssnade sönder och samman för en si så där 15-20 år sedan. Där ligger den största anledningen till att jag kände att jag kanske inte bara kunde passa på, utan att jag nog till och med behövde gå och se Death Cab for Cutie. Jag måste väl även medge att låten "Soul Meets Body" har spelats rätt mycket hos mig genom åren. I övrigt har väl dock inte Death Cab for Cutie betytt något för mig, och deras material är generellt lite för tråkigt för mig.
 
Ambivalent eller inte så var jag ialf på konserten i frikyrkliga miljöer igår. Det gick givetvis inte att köpa öl... Men det var lite sak samma en måndag. Intressant lokal, väldigt bred. Det är nästan halva nöjet med konserter och dylikt, att se olika lokaler och delar i stan.
 
Jag hade räknat med förband, men något sådant var det inte. Konserten var något bättre än jag hade förväntat mig. Ben Gibbard sjöng bättre än jag trodde och musikerna kunde sin sak, så trots att bandet inte har ett överjävligt bra låtmaterial var det en bra konsert.
Death Cab for Cutie.
Ben Gibbard.
 
Jaha, ledig imorgon och snön vräker ned. Det senare kanske hämmar mordvågen!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0