Krig och fred

Nu är jag äntligen klar med "Krig och fred" efter att försökt lägga på ett kol de senaste veckorna. Jag började läsa boken i mitten av januari, så det har tagit sin tid. Det är förvisso inte konstigt för det är väldigt mycket text. Den utgåva jag har läst har ca 680 sidor i dubbla spalter på varje sida. Det är en rätt stor bok också, så det är mycket mer text än vad det kanske verkar. För mig har det tagit ungefär 30 minuter att läsa 10 sidor, så den som kan sin matte kan räkna ut hur mycket tid jag har lagt på att läsa boken.
 
Att jag ens läste boken hade sina anledningar. I somras hade vi en sommarjobbare som hette Tolstoj och var gift med någon som var släkt med Lev Tolstoj. Det tyckte jag var lite kul, och tänkte eventuellt att jag därför borde läsa "Krig och fred". Under sommaren beställde jag en massa böcker från Bokbörsen. Jag minns inte om det var "Krig och fred" jag sökte efter först, men det kan det ha varit. Hursomhelst köpte jag en utgåva från 1956 av boken.
 
Vad tyckte jag då om "Krig och fred"? Så där måste jag säga. Jag har inte varit sugen på att läsa den någon gång, men ändå känt att jag måste komma igenom den. Det som jag ändå fann intressant var alla historiska fakta som framgår i boken om Napoleons krig i Ryssland med olika mer elle mindre kända slag och branden i Moskva osv. Resten om diverse familjers privata angelägenheter var för mig dock rätt ointressant.
 
En sak är säker, men för den delen inte ovanlig, jag kommer inte läsa om "Krig och fred", men det känns ändå ok att jag kommit igenom den. Var det värt det? Jag vet inte :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0