Rosersbergs slott

Men först, nu är det typ tyvärr klart att Liverpool missar CL nästa år, trots en hygglig uppryckning nu på slutet. På något sätt känns det ändå rättvist eftersom det snålats med förstärkningar på mittfältet, vilket är den största anledningen till att det blivit som det blivit. Henderson håller inte längre, Milner har inte hållt på flera år, den redan långsamme Fabinho har tappat mer snabbhet än förväntat, Thiago är skadad för mycket och de unga har inte riktigt blommat ut. Vad problemet är med Keita är svårt att svara på, men han blev tyvärr inte den värvning som hoppades.
 
1-1 hemma mot Aston Villa idag. Liverpool något bättre matchen igenom, men ändå ett rätt rättvist resultat med anledning av att Villa missade straff och friläge. Sedan kan en verkligen undra varför inte Mings blev utvisad och hur Liverpools första kvittering blev bortdömd, men hursomhelst, Liverpool dominerade inte.
 
Får Liverpool in några bra mittfältare till nästa säsong bör det bli bättre, och varför inte vinna Europa League? Jaja, fint för Firmino att avsluta karriären med ett mål!
 
Det var ju dock inte Liverpool som jag skulle skriva om nu. Idag har vi varit på Rosersbergs slott och kikat runt. Valle inte lika taggad som mig... När jag besökte några slott förra sommaren bestämde jag mig för att jag även skulle besöka Rosersbergs slott, men då blev det för sent på sommaren och det var inte möjligt att besöka slottet, så det fick bli nu istället när det åter öppnat för en ny säsong.
 
Vi tog pendeltåget till Rosersbergs station och gick sedan de ca två kilometrarna till slottet. Fint slott, även om det kanske inte utmärker sig något speciellt i jämförelse med de andra kungliga slotten. Rosersbergs slott är i mitt tycke mest intressant för att Karl XIII och Karl XIV Johan hängde där en del. 
 
Vi kikade runt lite i omgivningarna runt slottet och tog en utmärkt guidad tur inne på slottet. Besöket avslutades sedan med en tosca-kaka. Vädret var utöver det perfekt för att gå runt, lagom varmt.
Här syns inte flyglarna så bra, men jag ville ha med mig själv på bilden :-).
Det rum jag fann mest intressant, Karl XIV Johans sovrum. Det ska efterlikna ett tält, så att det känns som att han är ute i fält.
 
En bra dag, trots Liverpool :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0