Absolut makt

Nu blir det gamla minnen, men vi börjar med nyare och felaktiga minnen. Igår lyckades jag slå fel kod tre gånger på mitt bankkort, och därmed kunde jag inte använda kortet mer under kvällen. Jag tror att det främst beror på att jag oftast inte behöver slå koden, men även att alkoholen gjorde muskelminnet sämre och därmed bytte de två första siffrorna mot de två sista och tvärtom. Jag har alltid svårt att komma ihåg vilket av sifferparen som är först, men jag har aldrig misslyckats förut. Dumt nog tänkte jag också att jag faktiskt slagit fel kod av misstag, och därav rättade jag inte heller mig själv, trots att jag misstänkte att jag snurrat runt siffrorna redan när jag slog koderna fel. Rörigt värre, men hursomhelst fungerade kortet idag igen. Jag kan inte heller byta kod, utan jag måste hålla mig till den som banken gett mig.
 
Men det var inte det jag skulle förtälja nu. Häromdagen såg jag att filmen "I skottlinjen" finns på Netflix. Då kom jag att tänka på ett gammalt minne från 1997. Jag slutade årskurs 9 det året och som en avslutningsgrej åkte hela klassen in till Örebro och gick på bio. Jag tror till och med att jag minns vad jag hade på mig, shorts och en pikettröja från Nike som jag tyckte passade jättebra ihop. Jag har för mig att jag kände mig rätt tuff i de kläderna :-). Att åka in till Örebro på den tiden på mer eller mindre egen hand var också lite stort. Bara grejen att gå på den stora Filmstaden-bion var lite extra :-). Det gick givetvis lite olika filmer då och jag, Folke och Gabbe, och kanske ett par till, valde att se skräckfilmen "The Relic", som vi efteråt tyckte var superbra. Det hade jag kanske inte tyckt nu, men då var jag imponerad :-). Amir och några andra valde istället att se filmen "Absolut makt" med Clint Eastwood. Sedan dess har jag tänkt att jag ska se den filmen. Titeln, och att Clint Eastwood har en av rollerna, har alltid funnits i minnet, och alltid känts väldigt bekant. När jag då häromdagen såg att "I skottlinjen" fanns på Netlix blandade jag ihop den med "Absolut makt". Jag tänkte alltså att jag till slut skulle se "I skottlinjen" när jag faktiskt skulle se "Absolut makt". Jag fick lite tid över idag, och efter att ha rett ut det här minneshaveriet, såg jag efter alla dessa år äntligen "Absolut makt". En så där 26 år senare, bättre sent än aldrig. Jag är även helt övertygad om att jag inte hade sett den innan heller.
 
Filmen var dock inget mästerverk. Välregisserad och välspelad, men tyvärr rätt dålig manusmässigt. Det är alldeles för mycket som är fullständigt orimligt. Clintan kan dyka upp överallt utan att bli upptäckt, det är som att han är osynlig :-). Men jag kan ändå uppskatta detta, att det är underhållningen som är det viktiga, inte att allt ska fungera i verkligheten. Det blir en rätt trevlig verklighetsflykt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0