Älskade bror

Som jag brukar säga, vissa böcker går snabbare att läsa ut än andra. En av de snabbare är Lisa Dos Santos "Älskade bror" som jag läste ut igår efter bara ett par dagars läsande.
 
Lisa Dos Santos är åklagare och blev känd för ett par år sedan när hon gick ut i media och kritiserade fula fiskar i advokatbranchen. Rätt snabbt blev hon intervjuad lite överallt och därmed känd lite från ingenstans. Helt plötsligt hade även åklagarna kommit fram i media och inte bara advokaterna.
 
Boken handlar främst om mordet på Årsta-bron där hon var åklagare i den påföljande rättegången. Det är dock inte det mest intressanta med boken, utan det är snarare hur hon beskriver livet som en tjänsteman. Att hon får arbeta för en, förvisso hygglig lön, men samtidigt tvingas att jobba mot avokater som skriver kostnadsräkningar på miljoner och därmed tjänar minst tio gånger mer. Där kan jag verkligen känna igen mig. Det gäller även andra delar som när hon beskriver hur hon lite motvilligt blev känd för att hon ville påvisa något som hon upplevde som illa, fuskande advokater. Nervositeten det innebar. Det kan jag också känna igen mig i. Jag har också rätt många gånger velat gå till media, men inte orkat eftersom det säkert bara skulle bli för jobbigt om något tog skruv. Även stressen över själva jobbet, har något missats osv? Det fanns mycket igenkänning. 
 
Det kändes som en ärlig bok.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0