Paddington

Det har varit en inte alls för händelserik dag. Jag har haft ett par dagar fri från träning för att vila nacken, och det verkar hjälpa.
 
Efter jobbet kom det en person och kikade på vår nuvarande lägenhet. Vore ju smidigt om vi kan göra upp med någon så att vi inte får några dubbla hyror.
 
Igår läste jag ut Agatha Christies "4.50 from Paddington". Det var den första boken jag köpte till min Kobo när jag fick den, men när jag väl köpt den kom jag på att jag borde läsa Miss Marple-böckerna i ordning, och därav har det tagit några månader innan jag nu läste den.
 
I Paddington var jag och föräldrarna för några år sedan, vilket inte var så dumt :-).
 
Det var dock inte det jag främst tänkte skriva om :-). Jag tror att "4.50 from Paddington" var en av de första böckerna av Agatha Christie som jag hörde talas om. Om jag kommer ihåg rätt var det en lärare på högstadiet som pratade om den när vi pratade om böcker av Agatha Christie. Sedan dess har boken känts som en riktig klassiker, men nu tror jag att jag har förstått att den inte ens anses vara en av Christies bästa böcker.
 
Som vanligt berodde morden på arv. Själva grunden med ett mord som någon bevittnar genom att två tåg åker bredvid varandra var lite kul, men annars hade boken inget extra. Jag tyckte inte det fanns särskilt många ledtrådar till lösningen och boken tog slut lite plötsligt. Det gick väldigt fort på slutet. Jag hade nog även trott att boken utspelades på ett tåg, men det gjorde den inte.
 
Jag har således läst bättre böcker med Miss Marple, men även sämre :-).
 
10 böcker lästa på Kobo nu ialf, en bra grej uppenbarligen :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0