Ändå lite nytt...

Då hände det igen, ett terrordåd riktat mot svenskar. Vi har haft några sådana dåd här i Sverige tidigare, men det här var nog första gången det skedde utomlands? Jag kan ialf inte dra något sådant dåd till minnes.
 
För mig känns det lite extra eftersom det riktades mot fotbollssupportrar. Samtidigt är det mycket värre att vara både jude och palestinier i dagsläget. 
 
Reaktionerna på det hela är i många fall förväntade. Det som däremot är lite intressant att följa är vilka som försöker förklara dådet som en logisk följd av annat som hänt här i Sverige. Logiken må vara rimlig, men när någon ens hamnar i de tankarna börjar jag fundera på vad denne har för värderingar? Tycker dessa människor att det är en rimlig, eller kanske snarare rättfärdig, följd av sådant som tidigare hänt i Sverige? Jag är rädd att det finns alldeles för många som ser det så. Något annat som är intressant är att följa vilka som kommenterar det här dådet. Jag vill inte påstå att tystnad är medgivande, men ibland finns det något otäckt att hitta där. Typ, kommer samma människor demonstrera mot detta som tidigare demonstrerat mot händelser som skett i Sverige tidigare? Tveksamt. Vad säger det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0