Army of Lovers

Nästan varje dag på jobbet är spännande, eller snarare förundrande. Häpen kanske är ett bra ord, att jag blir häpen nästan varje dag :-).
 
Det slutar dock inte där. Jag blir häpen, förundrad, förvånad rätt ofta nuförtiden. Ibland på mig själv, att jag minns fel, eller blandar ihop, men kanske ännu mer på andra. Jag lyssnade precis på en intervju med Silvana Imam där hon ena minuten inte har någon förståelse för att folk tycker och ogillar henne och hennes skapande, för att en minut senare hata på andra. Det är sådan inkonsekvens jag har svårt att förstå. Förstår hon inte det själv?
 
Nu var det dock Army of Lovers jag tänkte skriva lite kort om. Jag såg dokumentären om Camilla Henemark på SVT Play i helgen - La Camilla - från gata till glamour, tur och retur. Fin dokumentär och jag har inget speciellt att säga om Camilla Henemark. Däremot började jag fundera på att Army of Lovers var ett band som påverkade mig rätt mycket när jag var liten. Jag brukar påstå att Erasure, Europe och Sha-Boom är de band som format min musiksmak, men när jag tänker efter har nog Army of Lovers påverkat rätt mycket. Deras album "Massive Luxury Overdose" släpptes 1991 när jag var nio år, och jag blev helt betagen i låten "Obsession". Jag lyssnade även en hel del på hela albumet, inte för att jag hade det själv, men det lyssnades mycket på det av någon anledning. Eventuellt hade jag det på band.
 
Något jag dessutom tänkte på var att jag inte kan minnas att det var någon debatt kring Army of Lovers och att barn lyssnade på dem. Det är ju extremt översexualiserat allt de gör osv. Jag tänker att Sverige var lite mer avslappnat då. Kanske dåligt, vad vet jag, men det känns som det var bättre... Sannolikt är det väl dock så att jag inte fattade om det var en debatt eller inte i den åldern :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0