Ledig dag

Som sagt ledig dag idag.
 
Jag började dagen med att läsa ut min bok om Palestinakonflikten. Det var fem år sedan jag läste den sist. Den är späckad med fakta och försöker få med allas inställning till konflikten. Det gör att den blir lite rörig, och även om det är rimligt, blir det lite svårt när det även presenteras mycket fakta som går emot varandra. Typ så här säger Israel och så här säger PLO. Jag blir sannolikt lite klokare efter varje gång jag läser boken, men det blir inte lättare att ta ställning, och ska jag ens göra det? För den som inte är insatt är följande bra att kika vidare på; Herzl, Baselkongressen, Balfourdeklarationen, McMahon-Husain-korresepondensen, resolution 181, kriget 1948, Suezkrisen 1956, kriget 1967, kriget 1973, återlämnandet av Sinai, Camp David-avtalen, Oslo-processen, Jordaniens och Egyptens relationer till palestinierna, de israeliska bosättningarna, att det inte finns några bosättningar på Gazaremsan, men på Västbanken, vad Hamas står för osv osv. Har en satt sig in i detta, tror jag att en har en del på fötterna för att kunna föra en rimlig diskussion i ämnet. De flesta som diskuterar ämnet har nog dessvärre inte denna insikt.
 
Jag såg även klart dokumentärserien om Hagamannen på SVT Play. En otäck och välkänd historia. Det var dock en del information som inte direkt hade med Hagamannen specifikt att göra som jag upplevde som intressant, och inte överensstämmande med vittnesmålen.
 
Jag såg även igår om dokumentären om Domus Aurea - Kejsar Neros gyllene hus. Som så ofta förr, de flesta detaljer sedan jag såg den sist hade fallit bort.
 
Nu är det att fortsätta med disk och tvätt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0