En fågel på besök

Imorse vaknade vi av att vi hade en liten söt talgoxe på besök. Den flög omkring här inne vid fönstren, så det var uppenbart att den ville härifrån, men jag upplevde inte att den var allt för stressad trots allt :-). Efter att jag öppnat upp lite fler fönster hittade den till slut ut. Det kan ha hänt någon gång förut att en fågel flugit in här, men det hör inte till vanligheterna.
Söt!
 
Nu har det gått en dryg vecka sedan sträckningen i framsidan av låret. Nu är stora delar av låret tydligt gult och blått, men förutom att det spänner osv har jag inga problem med sträckningen. Jag ska nog till och med försöka springa lite idag.
 
Igår kväll åt vi middag på "Esplanden 3" i centrala Sumpan. Vi har tänkt att gå dit under lång tid, men det var först igår vi kom iväg, och det var en mycket trevlig upplevelse. God mat och härlig personal. De starkaste minnena är dock att servitrisen blev imponerad av mitt uttal av Montepulciano D'Abruzzo, och att det vinet senare hade en extremt tydlig smak av choklad. Här hemma har vi öppnat ett sicilianskt vin av druvorna nero d'avola och merlot som är mycket gott. Det köpte jag främst för att det hette Villa Valentina :-). Tur att vi uppskattadet det :-).
 
Jag har köpt en biljett till en konsert med Noice i Örebro. Det var slutsålt här i Sthlm.
 
I fredags kollade vi några avsnitt av "Young Sheldon. Serien hade sina moments, men den har en ton som känns som att den riktas mot treåringar.
 
Igår kväll kikade jag på "Den tunna isen" från Beck-serien. Åter igen en helt ok Beck, med en del intressanta socialrealistiska inslag som livade upp. Huvudberättelsen hade även den sina poänger, men landade lite väl korrekt, vilket blev lite förutsägbart. Det är å andra sidan svårt att skriva ett manus som ska förefalla rimligt eftersom verkligheten nästan alltid har flera sanningar.
 
Veckans soundtrack har varit klassikern "Missing" med Everything But The Girl.
 
Just det en sak till. Vi såg den första filmen ur serien "Agatha Christie's Marple" under veckan - "The Body in the Library". Rätt bra film med roliga karaktärer, men tydligen hade de ändrat rätt mycket i handlingen i förhållande till boken. Det var en kvinnlig mördare i filmen, och då tänkte jag att Maria Lang hade kopierat Christie rakt av, men i den ursprungliga boken av Christie är det en manlig mördare. Så Maria Lang kanske var mer innovativ än jag trodde där för en stund :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0