En märklig snålhet?

Nu är låret lite blått. Det är förvisso bara svagt blått, men det är ändå tydligt och det sträcker sig över stora delar av framsida lår. Däremot blir det bättre och bättre för varje dag. Nu har jag nästan inga problem att gå exempelvis.
 
Igår skulle jag köpa ett par tågbiljetter till oss. Av någon anledning bokade jag dock hemresan samma dag som dagen vi ska resa, när jag skulle ha bokat dagen efter. Varför jag gjorde det är svårt att säga. Det var rätt sent, det var bara hemresan som jag skulle boka och Valle kraschade en matlåda mitt i allt, så jag kan ha blivit lite ofokuserad, men det är inte det som är grejen. Saken är att det slog mig att det är rätt sjukt att det inte går att boka om tågresor på SJ som en precis bokat fel. Det är ju billigare att boka inte ombokningsbar biljett, men jag vet inte riktigt om jag förstår det. Typ alla biljetter bokas ju numera genom en bokningstjänst, det är nog väldigt sällan det kostar SJ mer när en biljett bokas om. En gör ju det jobbet själv så att säga. Jag har lite svårt att se logiken, och allt annat som en köper kan en ju byta, ialf under en viss period. Det som är mest märkligt är att det är ett statligt bolag som agerar på det här sättet. Jag har inte riktigt tänkt på det här problemet förut. Det är inte pengarna som är problemet, det är snarare att jag inte förstår logiken, speciellt när det är ett statligt företag som SJ.
 
I övrigt har jag sett dokumentären "Den besynnerlige bankiren" om Ernest Thiel. Innan jag såg dokumentären tyckte jag att namnet var mycket bekant, men jag kunde inte komma på varför. Sedan när jag såg dokumentären föll bitarna på plats med hans hus Thielska Galleriet där jag var tidigare i år. Ibland, eller kanske mer och mer ofta, är min hjärna på något sätt stel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0