Bryan Adams

Allra först, jag hade helt missat att fauna hade med djur att göra. Det är inte jätteofta, men ibland förbluffas jag verkligen av min egen okunnighet. Jag trodde innan det främst hade med växter att göra, men det är ju så klart flora-delen...
 
Igår såg jag Bryan Adams på Hovet. Jag hade ståplats, och med anledning av att konserten var på Hovet hade jag en hygglig plats utan att behöva trängas. När jag kikar på Wikipedia ser jag att Bryan Adams fortfarande släpper ny musik, och några låtar under konserten var nya och okända för mig, men han spelade även alla gamla klassiker. Turnén heter "So Happy It Hurts Tour" efter senaste skivan, men han spelade inte allt för många låtar från den skivan. Det är alltså ingen nostalgi-turné i sig, men det blev lite av det ändå.
 
Bryan sjöng utmärkt och ljudet var riktigt bra. Jag blev även imponerad av gitarristen Keith Scott som bjöd på läckert gitarrspel. Annat noterbart var att det ibland flög runt en bil i luften under konserten och att vi i publiken fick önska låtar via en QR-kod som Bryan sedan spelade under en period av konserten. Jag har även kollat upp så att det inte varit samma låtar under alla konserter, så det var nog genuint :-).
Så här såg det ut :-).
 
En riktigt bra konsert med en pigg och trevlig Bryan Adams!
 
Bryan Adams har under min livstid varit en något omtvistad figur. Inget på grund av sin person, men på grund av sin musik, men jag återkommer till det.
 
Jag tror att jag hörde hans musik första gången i samband med filmen "Robin Hood: Prince of Thieves". Det var en favorit-film när jag var barn. Jag minns inte var i filmen, men låten "(Everything I Do) I Do it for You" är med i filmen, och den låten var väldigt populär under min uppväxt. När jag gick i mellanstadiet hade vi dessutom en topplista gällande musik på roliga timmen. Där fick vi ta med låtar vi gillade, och så röstade klassen. Jag tror det var Pernilla som någon gång hade med Bryan Adams med låten "Please Forgive Me" och då även pratade om "Summer of 69", även om jag inte minns om den senare låten var med på listan. Kanske inte eftersom den släpptes långt tidigare.
 
Vid den här tiden kom även stänkaren "All For Love" från "De tre musketörerna".
 
Det jag vill säga med det här är att Bryan Adams har funnits i mitt liv så länge jag minns. Jag minns det även som att alla låtar jag kände till var låtar jag tyckte om, och fortfarande tycker om.
 
När jag sedan blev lite äldre blev Bryan Adams typ paria. Det var oerhört töntigt att lyssna på Bryan Adams, och det klassiska "jag gillar Ryan Adams, men inte Bryan Adams" var rätt vanligt. Töntigt, störigt och irriterande. Jag kunde aldrig hålla med, även om jag gillar Ryan Adams också :-).
 
Ett annat minne gällande Bryan Adams är tolkningen av Dj Sammy av låten "Heaven" som jag tyckte var riktigt bra och som även gav ett uppsving till Bryan Adams original. Det känns som den tolkningen även inledde en tid av ofta rätt dåliga dansinspirerade tolkningar av gamla låtar, men vissa var bra.
 
Nåväl, jag upplever att Bryan Adams har fått lite dåligt rykte bland indiepoppare genom åren. Det är inte alltid lätt att framföra melodisk, medryckande rock blandat med smäktande ballader. Jag har, och kommer, dock alltid stå vid Bryan Adams sida, och jag är inte mindre imponerad av honom efter att ha sett konserten igår.
 
...och jag hade definitivt rankat "Summer of 69" på min tio i topp-lista :-).
 
I övrigt gick jag på konserten själv, men det livade upp att ta en bira och äta lite halvtaskig mat på kolgrillen med Nisse innan :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0