Soffadag

Dagen har främst spenderats i soffan. Jag var förvisso ute och sprang en sväng i solskenet, men annars har jag främst varit i soffan.
 
Veckans bok som jag läst ut var "En dos stryknin" av Agatha Christie. Den första boken med Poirot. Det blir lite rörigt för mig när många heter samma sak och personporträtten är lite vaga, eller om det är för att jag bara läser för fort och upplever dem som vaga :-). Jag kanske även borde ha läst boken lite mer noggrant. Min upplevelse av boken var att den var sådär. Det var inget direkt unikt i berättelsen, även om det kanske var det när boken gavs ut. Poirot var den enda karaktären som var intressant. Helt ok bok, eller så där, vare sig mer eller mindre.
 
Jag såg även "A-Teens: Försoningen". Medlemmarna i A-Teens blev tydligen lite osams när gruppen splittrades. Det var avundsjuka gällande vem som syntes mest osv. Det är nog svårt att komma ifrån. Jag gillade väl "Mamma mia" när det begav sig, men annars satte inte bandet några större avtryck hos mig förutom att jag minns det som att det var Marie Serneholt alla brydde sig om, och att resten av medlemmarna i bandet var ointressanta. Det framgår lite i dokumentären också, och det måste ha varit rätt tufft för den andra bruden i bandet som ingen kommer ihåg.
 
Jag såg även en dokumentär om Vincent van Gogh, "Att skapa ett mästerverk". Om hans svägerska som jobbade för att hans målningar skulle få uppmärksamhet, vilket de inte fick under hans livstid. Jag var ju på van Gogh-museet för några år sedan. När jag kollar nu var det nästan 10 år sedan, lite läskigt. Jag har även en kopia av en av hans mer kända målningar, så det var lite därför jag såg dokumentären. Rätt bra ändå.
 
När jag sett den kom det upp som förslag att se "Sveriges konsthistoria - på en timme" som jag också kikade igenom. Blev efter det lite sugen på att besöka några kyrkor. Det återstår väl att se om det blir av :-).
 
Annars har det blivit en del CM och några tama försök att få tag i biljetter till Ville Valo imorgon. Nisse ska dit, men nu är biljetterna tydligen slut.
 
Det får bli allt för idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0