Heidenstam

Jag glömde skriva förut att jag igår även blev bjuden på lunch av Saga och Lisa. Det var inte dumt :-). Firad blev jag således nästan hela dagen :-).
 
Idag har jag och päronen hängt runt lite i sydnärke. I början av 2009 försökte jag lära mig lite mer om svenska författare som var födda på typ 1800-talet, och då upptäckte jag att Verner von Heidenstam var född i Olshammar. Sedan dess har jag tänkt att besöka hans födelseplats. Då skrev jag följande:
 
"Dagen har annars mestadels använts åt att plugga in diverse gamla svenska skalder. Det största AHAet kom när jag såg att Heidenstam vuxit upp i Olshammar. Jag måste nog åka dit och kika snart."
 
Det blev inte så snart, men en si så där 15 år senare kom jag äntligen iväg till Olshammarsgården där Heidenstam föddes och där det även finns ett minnesrum över honom. Främst verkar Olshammarsgården dock vara en restaurang numera, men när jag frågade om minnesrummet fick vi gå in dit och titta utan kostnad. Trevlig och mysigt.
Olshammarsgården.
Inne i minnesrummet.
 
Fina omgivningar också med Birgittakyrkan, Vättern och sulfatfabriken :-). Den sista inte så vacker, men bryter av på ett lite märkligt sätt :-). ...och det luktar inte illa längre i Olshammar!
 
Nu måste jag även åka till Övralid någon dag för att bli klar med mitt Heidenstam-projekt. Vi får se om det också tar 15 år :-). Jag köpte även boken "Karolinerna" nu, och den måste jag ta mig igenom, även om jag inte direkt längtar :-).
 
När vi kände oss klara med Heidenstam åkte vi till Askersund för att äta. Där träffade vi slumpmässigt typ släktingar som vi inte träffar så ofta, vilket var trevligt. Vackert och god mat där i hamnen också. Besöket avslutades med lokal glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0