Karolinerna

Telefonen är tillbaka, och jag är nästan 4 000 kr fattigare, men mobilen är typ som ny. Inte för att jag är beroende av min mobil, men det var lite knöligt med bank-ID och annat när jag var utan. När jag fick tillbaka mobilen upptäckte jag efter hand att pennan fattades, men jag fick en ny när jag gick tillbaka till butiken och klagade.
 
Nu sitter jag i Hallsberg. Vi ska snart äta pizza :-). Dagen har främst spenderats hos Peter och Johanna för att fira Levi som fyllt sex år. Stora grabben nu, tiden går fort. Full fart!
 
På tågen mot Närke läste jag klart "Karolinerna" av Heidenstam. En bok från slutet av 1800-talet om Karl XII, soldater och andra människor under Karl XII:s tid. En rätt jobbig svenska att läsa, och en bok som egentligen är ett gäng noveller. Boken följer främst Karl XII, och kan säkert vara intressant om en inte är så insatt i hans bravader, men som halvt skönlitterärt verk när en kan historien om Karl XII är boken rätt ointressant, och som sagt jobbig att läsa nuförtiden.
 
De flesta böcker jag läser är en härlig avkoppling, men den här boken ville jag bara igenom :-). Förvisso fann jag eventuellt lite behållning i att slå upp ord som taffel, fatbur osv...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0