The Shape of Water

Jaha, då var det söndag igen.
 
Gårdagen var lugn, och den här dagen kommer sannolikt bli lika lugn. Förvisso lite tvätt och städ idag, vilket inte företogs igår.
 
Igår kväll såg vi "The Shape of Water". Jag frågade ChatGPT om några bra romantiska filmer, och fick bland annat annat filmen ovan som förslag. Jag hade inte förstått att filmen fått en oscar som bästa film 2017, det såg jag först idag. Inte så konstigt att ChatGPT hade den som förslag med andra ord.
 
...och vilken film! Fantastisk i sin komposition. Det är en blandning av romantik, stor konstnärlighet och även snuttar av skräck. Filmen lyckas även få in mängder av woke-inslag utan att det känns krystat. Huvudpersonen är döv, vilket känns helt naturligt, och filmen får även med rasism, diskriminering och annat, som numera "alltid" ska tryckas in i filmer i serier, men på ett naturligt sätt. Imponerande!
 
Jag kan tänka mig att vissa tycker att filmen är "rörig" eftersom den är så mycket, men jag blev som synes bara imponerad. Michael Shannon börjar även bli lite av en favorit.
 
Jag läste även ut ytterligare en av böckerna i Fogelströms sthlm-serie igår, men jag återkommer till det när jag är klar med hela serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0