Torsdagen, främst ialf...

Det börjar bli lite kyla i luften. Hösten börjar göra sig påmind, och jag börjar jobba imorgon igen efter en veckas ledighet.
 
Igår kväll såg vi tonårsfilm genom "The Princess Diaries". En tonåring i form av Anne Hathaway får veta att hon är arvtagare till tronen i ett land i Europa. Hon får därmed gå från halvfattig tonåring till kronprinsessa. En rätt kul idé, men som mest stannar som en kul idé. Det finns några småroliga scener i filmen, främst i form av mobbning. Annars är det gamla teman om att den fula ankungen blir en svan, och som vanligt var den fula ankungen rätt snygg från början, så att det inte riktigt funkar. Det är en film med ljusglimtar, och som inte riktar sig mot sådana som mig, men recensenterna har nog rätt här, det är en film som sammantaget bara når upp till godkänt.
 
Men det var torsdagen jag skulle skriva om. Kvällen med Alphaville har jag redan avhandlat, men innan dess gjorde jag en hel del annat.
 
I februari i år fick jag för mig att jag måste besöka Dalagatan 34 efter att ha sett filmen "Mannen på taket". Den utspelar sig till stor del där. Det tog jag mig för i torsdags, men först gick jag till Sigtunagatan för att se vad som fanns där det numera ökända Forum tidigare låg. Inte mycket att se där, men på Dalagatan 34 finns det en skylt med lite info om "Mannen på taket".
Det är något som fascinerar mig när dikten använder verkligheten, och när verkligheten därmed får ett extra lager och på så sätt blir intressantare genom dikten.
 
Jag funderar på att skriva något om själva Vasastan, men jag tror inte jag bottnar riktigt, och det är lätt gjort att jag bara fastnar i fördomar :-).
 
När jag var klar med Dalagatan tog jag en promenad till "Medelhavsmuseet". Inte för att jag har, eller hade, något intresse av att besöka museet, men för att jag inte hade varit där förut, och önskade veta lite mer hur det ser ut och vad det är. Museet ligger i en gammal bank och är väldigt vackert. Museet har sedan, inte helt överraskande, en mängd prylar från länderna runt Medelhavet, och kanske då främst från en utgrävning på Cypern, men även rätt mycket från Egypten. Jag kom med på en guidad tur när jag var där, och det var inget större fel på den, men på det stora hela gav inte besöket mig så mycket. Nu vet jag ialf vad "Medelhavsmuseet" är och var det ligger osv :-). Jag käkade även lunch på "Bagdad café" som ligger i museet, och den var god.
De här terrakotta-figurerna från Cypern fann jag ändå rätt intressanta.
 
Tanken var från början att jag även skulle besöka "Nobelprismuseet", men det hann jag inte eftersom jag blev kvar lite längre än tänkt på "Medelhavsmuseet", och det med anledning av den guidade turen.
 
Istället tog jag mig vidare till Årsta för tidig middag med Bias på det utmärkta "Två Små Svin", där jag kanske för första gången åt smörrebröd.
Bias, öl och smörrebröd, kan det bli mycket bättre?
 
Från Årsta blev det sedan buss, tunnelbana och båt för att komma till Gröna Lund. Det var en fullmatad torsdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0