Tretton vid bordet

Svalt och skönt ute nu. Det känns nästan som att jag längtar lite efter att sommaren ska vara över. Inte till det mörka, blåsiga och kalla, men till det här svala vädret.
 
Två dagar på jobbet nu. Knappt fyra veckor kvar till nästa semester.
 
Jag tänkte skriva några ord om Agatha Christies "Tretton vid bordet" som jag läste ut i helgen. En rätt invecklad historia med människor som klär ut sig till varandra, vilket känns ganska orealistiskt. En deckare behöver förvisso inte vara realistisk, men det får inte heller bli för orealistiskt. "Tretton vid bordet" lyckades inte riktigt hålla sig på den rimliga sidan. Det är även många karaktärer i boken, vilken gör den lite rörig. Även andra detaljer som hur morden utförs, att Poirot får lösningen genom att höra någon säga något på stan och att en annan stor ledtråd till lösningen kommer fram vid ett ihopblandade av staden Paris och en person med samma namn, kändes lite väl långsökt.
 
Ingen dålig bok, men absolut inte någon av de bättre jag läst hittills med Poirot. Känslan är att Christie ville lite för mycket med den här boken.
 
Något annat med dagen är att räntan sänktes igen, det är positivt för oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0