En lugn och härlig dag

Förutom en lätt joggintur har det mest varit soffläge idag. Riktigt skönt. Inte för att det blev överdrivet hårt igår, men ripasson inköpt i Verona gick åt, och lite vitt vin och rakija blev det också. Det var säkert under fyra enheter totalt, så någon vård lär jag inte få, men ändå :-). Trevligt var det, och Valle hade lyckats få till riktigt god mat, speciellt tiramisun.
 
Under helgen har jag sett serien "Gunde Svan - skidåkaren", och det fick mig att fundera en del. Först och främst var det en bra serie. Jag lärde mig rätt mycket. Att skejt-skidåkning är ett rätt nytt påfund bland annat, men även att Gunde kunde vara en rätt tjurig jävel. Inte så konstigt kanske, men det är lätt att tänka sig att han är en genomjovial människa. Den där långa staven var också en kul företeelse.
 
Det som jag började fundera på var dock mina egna minnen gällande Gunde Svan och andra skidåkare. Det känns som att jag sett Gunde Svan åka skidor många gånger, men jag har inga som helst minnen av att jag någonsin sett Thomas Wassberg åka skidor. Nu pratar vi i någon form av direktsändning. Jag blev därmed lite förvånad att Gunde slutade 1991 och Wassberg 1988, men jag antar att det var där emellan jag började förstå lite mer av skidåkning, så att Svan blev en del av mitt minne, men inte Wassberg. Hade någon frågat mig i förrgår när jag trodde att Wassberg slutade åka skidor, hade jag trott att det varit långt tidigare.
 
Ett annat, inte helt relaterat ämne, är att jag har ett minne från ett mästerskap där de norska herrarna vann typ allt, och jag var rätt besviken. Det måste ha varit i OS i Albertville 1992, men då var inte Gunde Svan med. Jag minns det som lite överraskande att Norge var så bra, så eventuellt var det i VM i Val de Fiemme 1991, men då var inte Norge speciellt överlägsna, men Langli, Dählie och Ulvang kanske var bättre än vad alla trodde då? ...eller så är mina gamla minnen bara felaktiga :-).
 
I övrigt var det fina tider då. "Alla" tittade på skidor, det var en stor sport. Nu är det väl nästan ingen som tittar på skidor!? Alltså Svan, Mogren, Majbäck och de andra var sannolikt mycket mer folkliga än vad storheterna heter nuförtiden? Tiderna förändras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0