Leta möbler

Dagen kommer främst innebära att vi åker runt här i den relativa närheten för att leta efter en TV-bänk. Den förra jag hade förstördes under flytten till Sthlm, eller den blev så pass risig att jag kände att den inte var något att ha kvar. Jag tror inte vi hade velat ha den här heller förvisso. En ny måste därmed införskaffas.
 
Liverpool krossade Chelsea i onsdags. Det ser riktigt bra ut nu, och det blir en intressant match imorgon borta mot Arsenal. Lite tur med domaren mot Chelsea, men Liverpool var ändå överlägsna.
 
Nu har jag sett alla Beck-filmer med Peter Haber. Jag såg den senaste igår "Inferno", och den var kanske den bästa i hela serien. Bra skådespeleri och en intressant berättelse. Inte fånigt korrekt, eller onödiga sidohistorier. En rakt igenom bra thriller. Det tog mig nästan exakt ett år att se igenom alla dessa filmer. 49 stycken har det blivit, och nu får jag väl se de nya som kommer lite då och då. Frågan är också om jag borde se om de gamla med Gösta Ekman? Det tror jag. Det kan bli lite nostalgi från när jag var barn och hyrde dem på VHS.
 
Igår läste jag ut "Kung liljekonvalje av dungen" av Maria Lang. En bok jag tydligen läst förut enligt den gamla boklistan jag har. Mina föräldrar har även boken, så jag lånade den när jag var hemma för ett par veckor sedan, och jag har därmed läst den som en riktig bok :-). Tror jag även noterade det i ett tidigare inlägg, men kul att samma böcker läses flera gånger. Gällande handlingen mindes jag ingenting, men det är en av de bättre i serien hittills. Ett intressant försvinnande som är lite påhittigt. Det här med ungmö känns lite förlegat i en modern svensk kontext, men var eventuellt viktigt på 50-talet? ...även om Maria Langs tidigare böcker inte riktigt tyder på det.
 
Jag ska väl läsa nästa bok i serien, eftersom den filmatiserats, och jag tänkt läsa alla som har filmatiserats, men sedan är frågan om jag verkligen ska lägga tid på de här böckerna? De är hyggligt underhållande, men det är det mycket annat som är också :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0